Károly herceg szörnyen kínos helyzetbe hozta Meghant - Rossz tanácsot adott neki

Károly herceg jóvoltából szorult háttérbe Meghan hercegné.

karoly-herceg-meghan-hercegne-tanacs-tiara-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már az első találkozáskor elrabolta apósa szívét Meghan hercegné: a trónörökös állítása szerint első pillantásra megkedvelte fia későbbi feleségét, az egykori Miss Markle-t. Károly herceg még egy kedves becenevet is adott a menyének: Volfrámnak hívja, mert olyan kemény, mint a fém.

Kínos helyzetbe hozta

A wales-i herceg nagyon sokat segített Meghannak a beilleszkedésben és a királyi család protokollszabályainak betartásában, a legutóbb mégis rossz tanáccsal szolgált neki, ami miatt a hercegné egész este kínosan érezte magát.

Az eset akkor történt, amikor az újdonsült házaspár Fijire látogatott el, tavaly október 23-án. A hercegné szeretett volna egy fejdíszt viselni a tiszteletükre rendezett banketten, Károly azonban óva intette attól, hogy tiarát húzzon.

- Meghan hercegné remélte, hogy kölcsönkaphat egy fejdíszt a jeles alkalomra, de Károly herceg közölte vele, hogy ő a helyében nem viselne tiarát, ugyanis túlságosan extravagánsnak tűnhet az eseményen. Ez nagy figyelmesség volt a részéről, Meghan ugyanis még sokszor beleszalad egy-egy hibába, ugyanis még nem olyan jártas a protokollban, mint Katalin.

Meghan azonban kiakadt, amikor kiderült, hogy éppen aznap Katalin tiarát viselt a banketten a palotában - nagyon kínosan érezte magát, amiért mindenki arról beszélt, milyen gyönyörű volt fejdíszben - mesélte a királyi család egyik főtudósítója, Charlotte Wace.

karoly-herceg-meghan-hercegne-tanacs-tiara-nagy
Fotó: Getty Images

Nem ez volt az első alkalom, hogy a sussexi hercegnőnél gondok akadnak tiarafronton, az esküvő előtt is elég furcsa szituációba keveredett, melynek során még Harry herceget is összeugrasztotta a nagymamájával, Erzsébet királynővel.

Mint kiderült, Meghan eredetileg nem Mária királyné egykori platina- és gyémánttiaráját viselte volna a menyegzőn, hanem egy smaragdokkal díszített fejdíszt választott, azonban - mivel nem voltak biztosak a kövek eredetében, melyek feltehetően Oroszországból származtak - Erzsébet királynő közölte, hogy nem szeretné, ha ezt a tiarát viselné.

- Harry nagyon kiakadt, amikor a királynő nemet mondott a smaragdos tiarára. "Meghan azt viseli, amelyiket viselni akarja" - mondta dühösen a nagyanyjának. Erzsébet királynőnek azonban nem tetszett a hangnem, ezért közölte: "Meghan azt viseli, amelyiket hajlandó vagyok kölcsönadni neki" - nyilatkozta az állítólagos bennfentes novemberben a The Sun magazinnak.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük