Károlynál és Kamillánál betelt a pohár: így léptek fel Diana rajongói ellen
A korona negyedik évadának bemutatása óta folyamatosan támadják Károly herceget és Kamilla hercegnét.

károly-és-kamilla-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit királyi család életét feldolgozó sorozat, A korona negyedik évada november 15-e óta látható a Netflixen, a tíz új részt azért várták elsősorban a rajongók, mert Diana hercegnő is feltűnik a színen.

A széria forgatókönyvét a hivatalos életrajzírók segítsége, illetve temérdek régi újságcikk és riport feldolgozása alapján írják meg, bár vannak azért kisebb-nagyobb ferdítések, de a cselekményszál zöme tényleg megtörtént. Ennek tudatában Károly herceget és Kamilla hercegnét a premier óta folyamatosan támadják a rajongók a közösségi oldalakon, hiszen a sorozatban a trónörökös nem egyszer viselkedett tapintatlanul a fülig szerelmes Dianával. A legszívszorítóbb jelenet az volt, amikor a hercegnő szemére vetette, hogy sosem szerette őt, és neki mindig is első nagy szerelme, Kamilla lesz az igazi.

Károlynál és Kamillánál betelt a pohár

Hivatalos Twitter-oldalukon, a Clarence House-on már a kommenteket is letiltották annak érdekében, hogy a Diana-rajongók ne írjanak bántó megjegyzéseket nekik. Ha egy olyan ember szeretne bármelyik tweetjük alá kommenteli, az alábbi üzenetet kapja: "A Clarence House által követett vagy megemlített felhasználók válaszolhatnak."

twitter
Fotó: Twitter

A Twitteren egyébként, ha az ember beírja a keresőbe Károly és Kamilla nevét, számtalan őket szapuló bejegyzés jelenik meg: "Minél több részt látok A koronából, annál jobban megvetem Károlyt és Kamillát.", "Kellemes jó reggelt mindenkinek, kivéve Károly hercegnek és Kamillának!", "Ezen a hétvégén lepörgettem A korona összes új részét, most 300-zal több okom lett, hogy miért utálom Károlyékat.", "Vicces, hogy a hercegi pár évtizedeket ölt bele abba, hogy tisztázzák a nevüket, és az emberek elfelejtsék, mit műveltek Dianával, erre a Netflix megjelenteti A koronát, és újból megkezdődik az utálkozás.", "Károly nem érdemelte meg még azt sem, hogy egy levegőt szívjon Dianával." - fogalmaztak a dühös rajongók, sőt, volt olyan, aki szerint Károly meg sem érdemli, hogy király legyen.

Bár a Clarence House Instagram-oldalán továbbra is írhatnak kommenteket a követők, az utóbbi pár posztjuk alatt megszaporodtak a Dianát méltató rajongók. Bár ezen a platformon sokkal kevesebben írnak gyalázkodó üzeneteket a hercegi párnak, helyette csak a szívek királynőjének nevét kommentelik, ahogy az az alábbi felvételen is jól látszik.

károly-insta
Fotó: Instagram/Clarence House

A korona negyedik évada a királyi családnál és néhány, hozzájuk közel álló bennfentesnél is kiverték a biztosítékot, a Daily Mailnek egy közeli bennfentes árulta el, hogy Vilmos herceg úgy érzi, a sorozat alkotói teljesen lejáratták a szüleit, leegyszerűsített képet mutatnak róluk, a közös történetüket pedig arra használják fel, hogy még több pénzt keressenek. Az is nagy szívfájdalma, hogy a forgatókönyvírók nem foglalkoztak a család érzéseivel. Hugo Vickers életrajzíró a Vanity Fairnek elmondta, hogy az új epizódok tiszteletlen módon ábrázolják Károly herceget.

- Mindig is gyáva embernek vázolták fel őt a sorozatban, de az új évadban már egy mérges, a feleségével mindig kiabáló férfit láthatunk. Ráadásul amilyen fejeket vágott Dianára, elkezdtem azon tűnődni, hogy az ötödik évadban majd lehet, arra megy ki a játék, hogy úgy tüntetik fel, mintha Károly összeesküdött volna a felesége ellen, és valójában ő tervezte meg a hercegnő halálát - magyarázta az életrajzíró, aki előre félti a herceget, hogy az új évad megjelenésekor majd Károlyt hibáztatják azért a rajongók, hogy Diana tragikus autóbalesetben elhunyt.

Erzsébet és Fülöp esküvői fotói

Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvőjén készült felvételeket.

Ezt is szeretjük