15 év házasság, 50 év szerelem - Károlyt és Kamillát ezzel a fotóval köszöntötte a palota
Károly herceg és Kamilla hercegné 2005 áprilisában kötötték össze életüket.

károly és kamilla cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Károly herceg és Kamilla hercegné immár 15 éve élnek boldog házasságban.

A brit trónörökös és felesége szerelmi története még a '70-es években kezdődött, mégis elválasztotta őket az élet, míg Károly Dianával alapított családot, addig Kamilla Andrew Parker Bowles felesége lett. 

Károly herceg és Kamilla 15. házassági évfordulójukat ünnepelték

A Buckingham-palota Instagram-oldalán megosztott egy friss fotót a házaspárról, ami a Birkhall-birtokukon készült. A fotón kutyusaikkal, Bluebell-lel és Bethszel pózoltak.

1970-ben találkoztak egymással egy Windsorban megrendezett pólómeccsen, ekkoriban Kamilla se veled, se nélküled kapcsolatban volt Andrew Parker Bowlesszal. A Károly és közte lévő vonzalom hamar kialakult, randizni kezdtek egymással, hatalmas volt a szerelem köztük, ám egy évvel később a herceg csatlakozott a Királyi Haditengerészethez, ami elválasztotta őket egymástól. A királyi család sem támogatta kettőjük kapcsolatát, írta meg a Town & Country magazin Sally Bedell Smithre hivatkozva. Az asszony a walesi herceg hivatalos életrajzírója, így ő rengeteg információt tud kettőjük kapcsolatáról.

- Akkoriban egy brit trónörökös csak olyan nőt vehetett feleségül, aki szűz volt, vagy legalább annak nézett ki - fogalmazta az életrajzíró. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Kamilla végül 1973-ban megházasodott, amikor ezt Károly megtudta, óriási csalódottságot érzett. A cornwalli hercegné 1995 januárjában jelentette be, hogy elválik Andrew Carter Bowlestól.

Károly 1977-ben ismerte meg Dianát, akit 1981 júliusában vett feleségül. Érdekesség, hogy az esküvőjükön Kamilla is részt vett, pedig a hercegnő nem szerette volna a szertartáson vőlegénye egykori nagy szerelmét ott látni. Wales hercege és Kamilla 1986-ban viszonyt kezdtek egymással, erről pedig Diana is tudott, derült ki abból a titokban felvett interjújából, amit Andrew Morton készített vele.

Károly és a hercegnő kapcsolata teljesen tönkrement, 1992-ben jelentették be, hogy elválnak, ez azután történt, miután nyilvánosságra hozták azt az intim telefonbeszélgetést, ami a herceg és szeretője között zajlott. Ez nagy felháborodást keltett akkoriban, a királyi család rajongói közül a legtöbben dühösek voltak Károlyra, Kamillát pedig gyűlölték, a brit sajtó Anglia legjobban utált embereként emlegette őt. Végül 1996-ban ért véget hivatalosan a házassága a szívek királynőjével.

1999-ben fotózták le először Wales hercegét és Kamillát, ekkor jelentek meg először egy párként nyilvánosan. 2005 áprilisában pedig összekötötték az életüket.

Bal oldalt: Károly és Kamilla a '70-es években. A jobb oldali felvétel az esküvőjük napján készült.
Bal oldalt: Károly és Kamilla a '70-es években. A jobb oldali felvétel az esküvőjük napján készült.
Fotó: Getty Images Hungary

Az évek alatt az emberek gondolkodása is megváltozott Kamilláról, mára a legtöbben elfogadták őt. Az ABC riportja szerint lépésről lépésre haladt a palota azzal, hogy helyrehozzák Károly választottjának megítélését az emberek fejében. Nem csoda, hogy Diana halála után csak két évvel mertek együtt mutatkozni.

- A történetüket a legnagyobb királyi szerelmes sztorinak tekinthetik az emberek, bár ellentmondásosnak is érezhetik azt. Itt van két szerelmes, akik nem lehetnek együtt, és évekkel később végül mégis egymáséi lesznek - magyarázta az ABC-nek a Sunday Express rovatvezetője, Camilla Tominey utalva arra, hogy a herceg és a hercegné ennyi évtized után is kitartott egymás mellett.

Többeknek az is szimpatikus húzás volt Kamilla részéről, hogy amikor kimondta az igent Károlynak, kijelentette, hogy nem szeretne Wales hercegnője lenni, így lett Cornwall hercegnéje. Emellett később királyné lenni, ezeket részben a Dianára való tekintettel is tette.  A tervek szerint a király hitveseként a hercegnői címet kapja majd meg, amit angolul princess consortnak említenek. 

Erzsébet királynő gyönyörű menyasszony volt

Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947 novemberében kötötték össze életüket. Nézd meg az esküvői fotóikat!

Ezt is szeretjük