Károly nem zárta el egyből a pénzcsapot Harryék kilépése után: a herceget újabb hazugságon kapták
Károly herceg az átmeneti időszakban is támogatta Harryt és Meghant.

károly-harry-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné Oprah-interjújának megjelenése után már egy nappal később kiderült, füllentettek abban, hogy a május 19-ei esküvőjük előtt titokban keltek egybe. Ezt maga a canterbury érsek tagadta.

A hercegi pár akkor azt is állította, hogy amikor bejelentették, visszavonulnak, és új életet kezdenek Amerikában - a sajtó ezt a lépésüket röviden Megxitként emlegeti -, a királyi család rögtön megtagadta tőlük, hogy anyagilag támogassák őket tovább, azonban hivatalos dokumentumok kerültek elő ennek ellenkezőjéről, emellett a Clarance House szóvivője is megerősítette, Károly herceg igenis támogatta Harryt és Meghant, írta meg a The Daily Mail.

Harry herceg hazudott Károly hercegről

A 72 éves trónörökös a Megxitet követő hónapokban is jelentős összeget utalt át Sussex hercegének és hercegnéjének a bankszámlájukra. A királyi beszámolókat tegnap hozták nyilvánosságra először, ezek azt mutatják, hogy Wales hercege 4,4 millió fonttal - átváltva 1,8 milliárd forinttal - a Clarence House bankjából rendszeresen támogatta mind a két gyermekét.

Károly valójában 2020 nyaráig támogatta Harryt és Meghant anyagilag.
Károly valójában 2020 nyaráig támogatta Harryt és Meghant anyagilag.
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

Meghanék egészen pontosan 2020 nyaráig kaptak pénzt rendszeresen a leendő királytól, így Harry lényegében hazudott arról, hogy 2020 első negyedévében elzárták tőlük a pénzcsapot, és csak és kizárólag abból a pénzből tudott megélni a feleségével, amit Diana hercegnő hagyott rá. A Clarence House szóvivője így nyilatkozott erről:

- Mindannyian emlékszünk arra, amikor a herceg és a hercegné bejelentették 2020 januárjában, hogy elköltöznek a királyi családtól, és azt mondták, azon fognak dolgozni, hogy pénzügyileg függetlenné váljanak. Wales hercege jelentős összeget különített el, hogy támogassa őket ebben az átmeneti időszakban. Ez a finanszírozás tavaly nyáron megszűnt. A pár immár anyagilag független - fogalmazta diplomatikusan.

Harry és Károly rossz kapcsolatáról is próbálták faggatni a szóvivőt, de ezt nem ismerte el, és nem is volt hajlandó erről bővebben beszélni.

GettyImages-1052219626
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

A Clarence House éves felülvizsgálatából kiderült, hogy 2020 és 2021 között Károly a már említett 4,4 millió fonttal támogatta Vilmos herceget és családját, illetve Harry herceget és Meghan hercegnét. Nyilvánvalóan 2019 és 2020 között ez az összeg kicsit több volt, hiszen akkor egész évben utaltak pénzt a sussexiek bankszámlájára, akkor 5,6 millió font - átváltva 2,292 milliárd forint - jutott a két testvérnek és családjának egész évre.

A jelentés nem tartalmazta a számok részletes bontását, és a királyi segédek nem árulták el, hogy milyen arányban osztották szét ezeket a hatalmas pénzösszegeket. A protokoll szerint a trónörökösnek több jut, így valószínűleg Vilmos hercegék valamennyivel több anyagi támogatáshoz juthattak.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Harry lebukott egy hazugságával, például a gyerekkori emlékein is ferdített, állítása szerint sosem volt lehetősége a családjával biciklizni, ám ezt fotókkal cáfolták.

Diana hercegnő eredetileg nem is Párizsban lett volna a halála napján

A szívek királynője haláláról nyilatkozott exsofőrje.

Ezt is szeretjük