Katalin Vilmos és Harry oldalán jelenik meg: lesz feszültség köztük a palota bennfentese szerint
Katalin hercegné biztosan nem hagyja ki Diana hercegnő szoboravatóját.

vilmos katalin harry cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palotában már nagy erőkkel készülnek a Diana hercegnő 60. születésnapja alkalmából megrendezett szoboravatóra, a projektet 2017-ben találta ki Vilmos és Harry herceg, így egyértelmű volt, hogy ők nem hagyják ki az eseményt.

Bár sok rajongó sejtette, hogy valószínűleg Katalin hercegné részt vesz az avatóünnepségen, ám ezt tegnap a palota bennfentese a Daily Mirrornak is megerősítette.

Katalin hercegné is ott lesz Diana hercegnő szoboravatóján

A botrányos Oprah-interjú megjelenése után ez lesz a második alkalom, hogy Harry herceg a nyilvánosság előtt jelenik meg testvérével és sógornőjével. Utoljára egy szomorú alkalom miatt találkoztak, Fülöp herceg temetésén a kamerák pont elkapták azokat a pillanatokat, amikor az Amerikában élő herceggel Katalin és Vilmos is váltott néhány szót. A július 1-jei avatón hárman jelennek meg együtt, ám a testvérek külön-külön beszédet mondanak a tervek szerint.

Katalin szeretné támogatni a férjét.
Katalin szeretné támogatni a férjét.
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

- A hercegné szemtanúja volt a projektjük fejlődésének, így kétségtelen, hogy ott akar lenni a férje oldalán, hogy támogassa őt. Biztos vagyok benne, hogy lesznek feszültségek a cambridge-iek és Harry között. Azt azonban ők is belátják, hogy a köztük lévő nyilvánvaló és mélyen gyökerező problémák ellenére ennek a napnak kizárólag a walesi hercegnő örökségéről kell szólnia - magyarázta a lapnak a bennfentes.

Harry és Vilmos viszonya akkor romlott meg igazán, amikor Cambridge hercege figyelmeztette öccsét, ne siesse el az esküvőt Meghannal. Az anyagiak is komoly feszültséget okoztak köztük, ugyanis Károly herceg a protokollszabályok alapján mindig a trónörökös projektjeit helyezte előtérbe, így Vilmos több pénzt kapott a projektjeire, ez viszont Harrynek nem tetszett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Sussex hercege a márciusi Oprah-interjúban kifejtette, bátyja és közte nagy a távolság jelenleg, emellett több olyan állítást is mondott Meghan hercegnével együtt, ami miatt felháborodtak a királyi családban. Az egyik rokonát rasszizmussal vádolták meg.

Májusban további interjúkat adott a herceg, amelyekben szintén bántó dolgokat mondott a családjára, Károly herceg nevelési stílusát ridegnek és távolságtartónak jellemezte, emellett már a húszas éveiben megfordult a fejében, hogy kilép a királyi családból.

Bár voltak lépések a békülésre az elmúlt években, ám ezek az interjúk rányomták a bélyeget a két testvér kapcsolatára. Áprilisban még arról cikkeztek a lapok, hogy Fülöp herceg temetése után Károly és Vilmos órákig beszélgettek Harryvel, ám Robert Lacey, a királyi család történésze a Battle of Brothers: William and Harry – The Inside Story of a Family in Tumult című könyvének kibővített részében ezt az állítást tagadta, írta meg az Independent. Mindenki azonnal visszatért az otthonába.

2020 márciusában érezhető volt a feszültség Vilmosék és Harryék között.
2020 márciusában érezhető volt a feszültség Vilmosék és Harryék között.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- Azt mondták a barátaiknak, hogy nincs értelme beszélgetni Harryvel, mert tartottak attól, hogy az elhangzottak visszajutnának Meghanhoz, aki Oprah-nak kiszivárogtatná az információkat - írta Lacey.

Az elmúlt hetekben arról is szóltak a hírek, hogy Katalin az egyetlen személy, aki békét teremthet a testvérek között, Meghan pont azért kereste fel a hercegnét a férje tudta nélkül, hogy rábeszélje, tegyen valamit annak érdekében, hogy végre Vilmos és Harry elássák a csatabárdot. Tegnap arról is írtunk, hogy Vilmos és Katalin hamarosan Amerikába látogatnak, hogy végre láthassák Meghanék újszülött kislányát, Lilibet Dianát. Remélhetőleg ez a találka lehetőséget ad arra, hogy átbeszéljék a gondjaikat.

Ilyen csinos nő Katalin édesanyja

Képes összeállításunkban megnézheted Carole Middleton friss fotóit. Tőle örökölte a szépségét a hercegné.

Ezt is szeretjük