Károly herceg irtó bunkó módon szólt be Dianának: a hercegnő volt inasa árulta el
Károly herceg nem volt éppen egy mintaférj a '80-as években.

károly-diana-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A korona negyedik évada Károly herceg és Diana hercegnő házasságát is feldolgozza, a palotában sokaknak nem tetszett az új évad, Vilmos herceg például egyenesen kiakadt azon, ahogy a szüleit ábrázolták.

Wales hercege több alkalommal csúnyán bánt a feleségével, ráadásul régi nagy szerelme, Kamilla sosem tűnt el teljesen az életéből. A Netflix drámájának új évadát többen kritizálták, ezzel kapcsolatban a The Sun Paul Burrellt, Diana volt inasát kérdezte arról, mennyire ábrázolták a valósághoz hűen a hercegi pár házasságát, ami 1981-ben köttetett, majd hivatalosan 1996-ban ért véget.

Károly herceg többször is kritizálta Dianát

Sokakat az érdekelt leginkább, hogy Károly tényleg olyan kegyetlen volt-e Dianához, ahogy azt a sorozatban látták, vagy a drámai hatás kedvéért túlszínezték a jelenetet. Burrell véleménye szerint A korona alkotói kiváló munkát végeztek a kutatásukkor, ami Diana és Károly kapcsolatát illeti.

GettyImages-1178089238
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

- Josh O'Connor színészt egy meglehetősen gondatlan és rideg Károly herceg szerepében láthatjuk. Sajnos én is pont ezt láttam a csukott ajtók mögött. A világ egyik leggyönyörűbb nője volt a felesége, de egyáltalán nem gondoskodott róla, ez A koronában is megjelenik. Diana egyszer azt mondta nekem: "azt hittem, amikor összeházasodunk, a férjem mindig ott lesz velem, gondoskodik rólam, folyamatosan támogat és bátorít, de ez nem így van" - emlékezett vissza.

Paul Burrell szerint a legfőbb konfliktust az okozta kettejük között, hogy Diana a semmiből népszerűbb lett, mint a herceg. Károly pedig féltékeny volt rá. Hozzátette, a készítők sokkal messzebbre is mehettek volna, ezzel kapcsolatban felidézte Károly egyik bunkó beszólását, amit a feleségének szánt.

GettyImages-76214728
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

- Egyszer Diana jött le a lépcsőn egy fekete-fehér ruhában azért, hogy Károly kedvére tegyen, erre ezt vágta a fejéhez: "úgy nézel ki, mint valami maffiatag" - mesélte.

Nem ez volt az egyetlen, hogy Wales hercege beszólt felesége öltözködési stílusára, Diana hercegnő az In Her Own Words című dokumentumfilmben mesélte el, hogy 1981 márciusában az egyik hivatalos megjelenésükkor fekete báli ruhát húzott. A színe egyáltalán nem tetszett Károlynak, hiszen feketét csak a gyászolók viselnek. Diana ezt akkor egyáltalán nem értette, sőt úgy vélte, nincs a feketénél elegánsabb.

Carole Middleton irtó csinos

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű nő Katalin hercegné édesanyja.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük