Elhunyt Karel Gott - 80 évesen legyőzte a rák a világhírű énekest
A Lady Carneval cseh énekesét legyőzte a betegsége.

karel-gott-meghalt-cover

Szomorú hírt jelentett be Karel Gott családja: kedd este, nem sokkal éjfél előtt elhunyt a hatvanas évek népszerű, cseh énekese.

Rák végzett az énekessel

A család annyit közölt, hogy a sztár hosszú ideje küzdött a betegségével: a leukémia végzett vele. A sajtószóvivője csak most közölte a médiával a halálát. A betegséget 2016-ban diagnosztizálták nála, akkoriban állandóan ki-be járt a kórházból. A nyirokrendszerében volt egy rosszindulatú daganat, azonban a kemoterápiás kezelések után úgy tűnt, végleg legyőzte a gyilkos kórt. A kezelések után azonban nem volt rendben, a gyomra is sérült, így többször műteni kellett. 

Sajnos a korábbi szerencsés gyógyulás ellenére később ismét felütötte a fejét a szervezetében a gyilkos kór.

- Négy évvel ezelőtt egy agresszív tumor miatt egy nagyon intenzív kezelésnek vetettem alá magam, amelynek következtében a daganat teljesen eltűnt. Körülbelül másfél évvel ezelőtt egy vérképzéséi rendellenességet fedeztek fel nálam mielodiszplasztikus szindróma formájában. Sajnos a többféle kezelési mód ellenére a betegségből a közelmúltban akut leukémia lett - írta idén szeptemberben a Facebookon.

Azt írta rajongóinak, hogy nem akarta őket a problémáival terhelni, de úgy érezte, a találgatások elkerülése végett jobb, ha nyíltan beszél az állapotáról. Azt is elárulta, hogy a Prágai Egyetemi Általános Kórházban egy rátermett orvoscsapat kezeli. Utolsó fotóját szeptember 17-én osztotta meg.

A nevét 1968-ban ismerte meg a világ, amikor indult az Eurovíziós Dalfesztiválon - akkor még Ausztria képviseletében, hiszen hazája, Csehország nem vett részt a versenyen. A rajongók imádták a különleges hangját, emiatt tett szert a beceneveire, a rajongói közül többen - sőt, még a lapok is - a "cseh Frank Sinatraként" és "Prága aranytorkú sztárjaként" kezdték őt emlegetni. Legnépszerűbb dala egyértelműen a Lady Carneval volt, ami a mai napig felcsendül minden egyes retró házibuliban, sőt, Magyarországon még az Irigy Hónaljmirigy is feldolgozta a híres slágerét.

A sztár rajongott a női nemért, így egészen 2008-ig nem is kötelezte el magát. Mindenki azt hitte, hogy örök agglegény marad, de 11 évvel ezelőtt mégis feleségül vette a nála 37 évvel fiatalabb Ivana Gottot. Annak ellenére, hogy csak későn lépett házasságra, azért négyszeresen is apaszerepben tündökölt: két lánya született korábbi kapcsolataiból, a 43 éves Dominika és a 32 esztendős Lucie, később pedig Ivanától szintén két lánya fogant, a ma 13 éves Charlotte Ella és a 11 esztendős Nelly Sofie.

Ő Karel Gott özvegye

Karel Gott imádta 37 évvel fiatalabb, feleségét - ilyen boldogok voltak együtt.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük