Ennek Erzsébet nem biztos, hogy örülne: Kamilla királyné miatt kophat ki egy ősi hagyomány a királyi családból

Kamilla királyné terve, hogy megváljon az udvarhölgyektől, állítja a történész.

kamilla-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kamilla királyné egyelőre még szokja az új szerepkörét, azonban minden tőle telhetőt megtesz, hogy III. Károly királyt támogassa.

A palotai források jó ideje azt beszélik, hogy a király tervei között van a monarchia modernizálása és a királyi család dolgozó tagjainak csökkentése, sőt még a koronázását is sokkal visszafogottabban álmodta meg, mint amilyen az édesanyjáé volt. Felesége is a modernebb megoldások híve, fogalmazta Marlene Koenig történész a Daily Expressnek.

Kamilla királyné terve, hogy megváljon az udvarhölgyektől, állítja a történész

A szakértő évek óta a királyi család történetét kutatja, így már igazi bennfentesnek számít, ha a családtagokról van szó. Úgy látja, Kamilla is egy olyan lépésre készülhet, amely egy jelentős változást hozhat a brit monarchiában. Példának hozta az udvarhölgystátusz eltörlését.

GettyImages-1153668946
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

- Vannak olyan pozíciók, amelyeket már nem töltenek be. Elgondolkodhatsz azon, hogy vajon a család női tagjai, főleg Kamilla királyné, úgy fognak-e alkalmazni udvarhölgyeket, ahogyan azt a királynő tette. Valójában neki sosem volt udvarhölgye, még akkor sem, amikor Cornwall hercegnéje lett. Angela MacManus, aki egykor a titkárnője volt, ezt a szerepet töltötte be, de hivatalosan sosem kapta meg ezt a titulust - magyarázta.

Erzsébet királynő egy megingathatatlan támogatási rendszerrel rendelkezett, udvarhölgyei elkötelezett nők voltak, akik segítettek neki a mindennapokban. Egyesek a ruháit választották ki, mások segítettek neki fürdeni és öltözködni, voltak nők, akik a levelekre válaszoltak a nevében, esetleg elkísérték őt hivatalos találkozókra. Ezek az asszonyok arisztokrata családokból származtak.

GettyImages-1243399880
Fotó: Bryn Colton / Getty Images Hungary

Kamilla elavultnak tartja, hogy nemesi származású udvarhölgyek vegyék körbe, ráadásul bőven vannak alkalmazottak a palotában is, akik kiszolgálják őt. Miután hercegné lett, már akkor kinevezhetett volna valakit erre a pozícióra, de ezt nem tette meg.

Katalin hercegnének és Zsófia grófnénak sincs udvarhölgye, Diana hercegnőnek viszont volt.

Carole Middleton így búcsúzott Erzsébettől

Katalin hercegné édesanyja is részt vett a hétfői temetésen.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük