Erzsébet királynő akaratával mennek szembe? Kamillát másképp fogják szólítani a koronázás után

Az angolok Kamilla királynéra nem Queen Consortként fognak hivatkozni a brit sajtóértesülések szerint.

kamilla-királyné-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután Erzsébet királynő elhunyt, Károly walesi hercegből automatikusan király, Kamilla cornwalli hercegnéből pedig királyné lett. Utóbbira a Queen Consort az angolok bevett kifejezése, amit ha le kellene fordítanunk, akkor a király hitvesét jelenti.

A Daily Mail a palotai forrásaira hivatkozva megírta, hogy a koronázás után elhagyják a Consort kifejezést, mindezt az egyszerűség kedvéért teszik. 

Kamilla királyné megszólítása

Már a múlt héten megtörtént az első lépés annak érdekében, hogy a király hitvese kifejezést elhagyják: Kamilla jótékonysági alapítványát, a Duchess of Cornwall Reading Roomot átnevezték Queen's Reading Roomra. Az olvasást népszerűsítő szervezet neve honlapon is így olvasható, ennek ellenére a királyné továbbra is Queen Consortként írt alá.

GettyImages-532101848
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Azt pletykálják, hogy hamarosan a királyi látogatásokkor is szimplán queenként, azaz királynőként fogják bemutatni.

- A palotában azt a nézetet vallják, hogy a király hitvese már túl bonyolult, és Kamillát egyszerűbb csak királynőnek nevezni, ha már itt az ideje. A Reading Room is már ennek az előszele, végtére is őfelsége már egy királynő - magyarázta a bennfentes.

Kiemelte, hogy Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg címe is Prince Consort volt hivatalosan, mégsem használta az ő esetében senki sem a hitves kifejezést.

A Hollywood Life felvetette, hogy ezzel Erzsébet királynő akaratával mennek szembe, hiszen az elhunyt uralkodónő a 2022 februárjában kiadott közleményében - amelyben hivatalosan bejelentette, hogy halála után fia feleségéből királyné lesz - Kamillára a Queen Consort szót használta, nem a Queent.

GettyImages-1153668946
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Mi, magyarok valószínűleg a koronázás után is Kamillát királynénak, nem pedig királynőnek hívjuk majd.

Erre kiváló példa Erzsébet édesanyja: amíg VI. György király élt, az angolok Queen Elizabethként hívták az asszonyt, az uralkodó elhunyta után Queen Elizabeth The Queen Mother lett a neve. Mi viszont Erzsébet királyné, később anyakirályné néven emlegettük őt.

A herceg, aki egy magyar nőbe szeretett bele

Zsuzsi Starkloff és Vilmos gloucesteri herceg szenvedélyesen szerették egymást, de a sors közbeavatkozott.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük