50 éve hunyt el Judy Garland - Utolsó fotóján még ilyen csinos volt
Éppen ma ötven éve halt meg Judy Garland, mindenki Dorothyja.

judy-garland-utolso-foto-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Judy Garlandot az Óz, a csodák csodája tündéri gyerekszínésznőjeként ismerte meg a világ. Sajnos azonban a sztár élete nem volt olyan mesébe illő, mint filmbeli karakteréé - fiatalon hunyt el, gyógyszer-túladagolás következtében.

Ez volt az utolsó kép róla

A sztár 1969. június 22-én, éppen ötven évvel ezelőtt távozott az élők sorából. Többször kísérelt meg öngyilkosságot, magánéleti problémákkal küzdött. Ötször próbálkozott a házassággal, azonban soha nem volt igazán boldog. Csupán fél éve esküdtek meg Mickey Deans-szel, amikor halálos adag altatót és nyugtatót vett be. Három gyereket hagyott magára: Liza Minnellit, Lorna Luftot és Joey Luftot. 

Karrierje során Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölték, de egyiket sem szerezte meg, viszont 39 évesen megkapta az Oscar-életműdíjat - ő volt a legfiatalabb, aki valaha kiérdemelte ezt a megtiszteltetést. Dala, az Over the Rainbow máig az egyik legtöbbet játszott sláger.

Sajnos azonban éppen az Óz forgatása ütötte bele az első szöget a koporsójába, ugyanis ekkor szoktatták rá az étvágycsökkentő, altató és nyugtató tablettákra, melyek végül a vesztét okozták. Judy Garland ugyanis már nem kislány, hanem tinilány volt a felvételkor, nőies idomait pedig szerették volna elrejteni. Kávét itattak vele, és rászoktatták a dohányzásra is - enni pedig csak egy kis levest kaphatott.

One of the last images taken of Judy Garland, 3 weeks before her death from a barbiturate overdose, May 1969 from r/lastimages

Ez az utolsó fotó róla - három héttel később túladagolta magát, és meghalt.

Karrierje során olyan filmekben szerepelt még, mint a Csillag születik - melynek remake-je tavaly került a mozikba Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével -, a Találkozunk St. Louis-ban, az Örökké énekelnék vagy az Ítélet Nürnbergben.

Érdekesség, hogy lánya is hozzá hasonló életpályát járt be: Liza Minnelli az édesanyja halála után erős gyógyszerfüggőséggel küzdött, rászokott a váliumra és az alkoholra is. Ő is kereste a helyét a férfiak oldalán: négyszer házasodott, de mind a négyszer elvált. Sajnos neki gyermeke sem születhetett, az egyetlen terhessége során komplikációk léptek fel. Sajnos a babát sem lehetett megmenteni, és a beavatkozás következtében több gyereke nem is foganhatott.

Sztárok utolsó fotói

Szívszorító galéria - nézd meg a legnagyobb hírességek utolsó fotóit.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük