A szolgálólány meséjében gyűlölt parancsnok - Így hatott a házasságára a sorozat
A Fred Waterfordot alakító Joseph Fiennes távolabb nem is állhatna a karakterétől.

joseph-fiennes-szolgalolany-vallomas-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szolgálólány meséje sorozatban nem éppen pozitív karakterek a gileádi férfiak, a leggyűlöltebb közülük pedig Fred Waterford, aki June, azaz Offred parancsnoka volt a gyermeke születéséig. Fred nemcsak megerőszakolta a szolgálólányát, többször megütötte a feleségét is, sőt, még az ujját is levágatta, mert az olvasni merészelt. Éppen ezért az őt alakító Joseph Fiennes teljesen megérti azokat a nőket, akik nem szívelik a szerepe miatt.

A házasságába nem szólhat bele a sorozat

Erről a Good Morning America című műsorban mesélt, ahol azt is elárulta, hogy a felesége hogy dolgozza fel, hogy ilyen rémes, nőgyűlölő karaktert kell játszania:

- Elsőként szeretném leszögezni, hogy Fred és Joe Fiennes különbözőbb emberek már nem is lehetnének. Tényleg, szöges ellentétei egymásnak minden egyes téren.

A feleségem nem látta a sorozatot. Nem is fogja.

Azt hiszem, nem szeretné beárnyékolni semmivel a férjéről alkotott képet, hiszen már régóta együtt vagyunk, és nagyon szeretjük egymást. Én sem akarom belevinni Fredet a kapcsolatunkba.

Fred Waterford egy komplex, sötét lelkű, aberrált, gonosz karakter, kicsit sem olyan, mint én. Ő egy magas rangú parancsnok Gileádban, ami egy férfi uralta társadalom. Itt a legnagyobb veszteség a nőket érte, akiktől minden egyes jogukat elvették. Habár szeretem, amit csinálok, imádom a munkámat, de semmi nem olyan lényeges számomra, mint a családom. Az apa- és a férjszerep a legfontosabb számomra.

via GIPHY

A gyerekeit így készíti fel majd a karakterére

- A gyerekeim még kicsik, de eljön majd az idő, amikor megtudják, mi is pontosan a munkám, és ebbe beletartozik A szolgálólány meséje is. Nem igazán tudom, hogy fogom ezt majd áthidalni. Szeretnek olvasni, és ha elég idősek lesznek, szerintem én magam fogom megismertetni velük a könyvet, azután pedig, ha ők is úgy akarják, akkor a sorozatot, bár azért kicsit vonakodva teszem majd. 

Szerencsére nagyon sok pozitív, Fredével teljesen ellentétes karaktert játszhattam el a karrierem során. Voltam én már Jézus Krisztustól William Shakespeare-ig minden. Szerencsére kevés olyan típus volt, mint Fred. Szóval a skála elég széles, ezt látni fogják. 

via GIPHY

Ilyen a hangulat a színfalak mögött

- A színfalak mögött egyébként remekül kijövünk egymással, olyanok vagyunk, mint egy összetartó kis család. Nagy felelősséggel jár ez az alapanyag, ezzel tisztában is vagyunk. De éppen ezért szeretjük a jelenetek között kis viccelődéssel megtörni a jeget. Nagyon nehéz szerepeket osztottak ránk, és hogy el tudjuk viselni a terhet, egy kis humor mindenképpen szükségeltetik. Egyszerűen nem tudnánk túllépni a karakterünkön, ha nem viccelnénk egymással a kamerák mögött.

Nagyon szeretem játszani Fredet, szeretek a bőrébe bújni, de alig várom, amikor a nap végén azt hallom a rendezőtől, hogy "leállunk". Olyankor már tűkön ülök, hogy végre megszabadulhassak tőle, és a családommal lehessek. Ilyenkor sétálunk, ugrálunk a trambulinon, vagy Katy Perry-számokra táncikálunk. Szóval normális apus dolgokat csinálok velük - mesélte az interjúban.

via GIPHY

Így néznek ki valójában a sorozat színésznői

June, Serena, Lydia néni és a többi szolgáló - megmutatjuk, hogy néznek ki a sorozat főszereplőnői a valóságban!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük