Ki nem találod, Johnny Deppet ki fedezte fel: így festett a hírnév előtt a ma 59 éves sztár

Johnny Depp egy egyszerű családba született, bár zenésznek képzelte el a jövőjét, mégis színész lett.

johnny-depp-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Johnny Depp a '80-as években kezdte meg filmes karrierjét, a közel négy évtized alatt az egyik legnépszerűbb színésszé vált Hollywoodban, szinte alig akad olyan ember, aki legalább ne látott volna tőle egy filmet, olyan alkotásokkal lopta be magát sokak szívébe, mint például az Ollókezű Edward, a Félelem és reszketés Las Vegasban, a Csokoládé, A Karib-tenger kalózai-filmek vagy a Charlie és a csokigyár.

Bár az tény, hogy miután Amber Heard családon belüli erőszakkal vádolta meg, az megtépázta a karrierjét a 2010-es évek második felében, sokan elpártoltak tőle, és számos szereptől esett el. 2022 tavaszán tele volt a sajtó a rágalmazási perük alakulásával, végül az esküdtszék Johnny Depp javára döntött. A színész számára valószínűleg az 59. születésnapja sokkal nyugodtabban telik, mint az előző éviek, hiszen az ítélethozatal után kiadott közleményében is kijelentette, hogy végre visszakapta az életét.

Johnny Depp életútja képekben

1963. június 9-én látta meg a napvilágot Owensboróban. A családjával sokat költöztek, végül Floridában nőtt fel. Már kisgyerekként imádta a zenét, de akkor bolondult bele igazán, amikor a nagybátyját látta gitáron játszani egy templomi előadáson. 12 évesen rávette édesanyját, hogy vegyen neki egy gitárt, 13 évesen már egy rockbanda tagja volt. 15 évesen a szülei elváltak, ami annyira megviselte, hogy alkohol- és drogproblémái lettek. Tinédzserként még a középiskolát is otthagyta, hogy zenésznek álljon, két héttel később próbált visszamenni a suliba, az igazgató visszautasította a kérelmét, helyette azt tanácsolta neki, kövesse az álmait.

A The Kids zenekar tagja lett, eleinte Floridában próbálkoztak, de rájöttek, Los Angelesbe kell költözniük, hogy találjanak egy kiadót, és albumot adhassanak ki, miután megérkeztek az angyalok városába, Six Gun Method lett az új nevük. Pénz híján Depp telemarketingesként kezdett dolgozni, tollakat árult, de gyorsan rájött, ez nem az ő útja.

1983-ban feleségül vette Lori Allisont, aki bemutatta őt Nicolas Cage-nek, a színésszel jó barátok lettek. Miután a csapat feloszlott, újra állás után nézett. Videotékába és ruhaboltba is be akarta adni a jelentkezését, erre Cage azt tanácsolta neki, próbálja meg a színészetet ő is, mert látja benne a potenciált, szerinte jó színész lenne belőle, majd beajánlotta neki az ügynökét. Depp annyira kétségbe volt esve amiatt, hogy nem tudja az albérletet fizetni, hogy azt válaszolta a barátjának, bárkivel találkozik szívesen, ezt a történetet a sztár mesélte el a tárgyaláson.

Ezután nem sokkal rá megkapta a Rémálom az Elm utcában egyik szerepét, ami beindította a filmes karrierjét, a többi pedig már történelem.

Képes összeállításunkban megnézheted, Johnny Depp hogyan változott karrierje során.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük