Kicsapták a gimnáziumból: ma ő Hollywood egyik legnagyobb sztárja

John Travoltát tini korában nem érdekelte semmi más, csak a színészmesterség.

john-travolta-boritó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

John Travolta a Szombat esti láz rongylábú Tony Manerójaként táncolta be magát a hollywoodi csillagok közé. Nem is gondolnánk, de gimnazista korában még korántsem tűnt ilyen fényesnek a jövője.

Úgy szerzett magának hatalmas vagyont és világhírnevet, hogy közben a mai napig nem érettségizett le. Ugyanis mielőtt letehette volna a vizsgáit, kirúgták a Dwight Morrow Középiskolából.

John Travoltának nincs érettségije

Már 17 évesen is az volt a dédelgetett álma, hogy nagy sztár legyen, a tanórák nem igazán ragadták meg a figyelmét. Bár később a filmvásznon ő volt az ügyeletes menő srác, ez a való életben a legkevésbé sem volt így.

john travolta
Fotó: Getty Images Hungary

A suliban nem volt sok barátja, magányos típusnak számított. A fiúk, akikkel együtt lógott, sem tudtak teljesen azonosulni vele, kissé csodabogárnak tartották.

- Nem értették meg, hogy miért érdekel ennyire a színészet. Kosaraztam és fociztam, csináltam, amit ők is, de az akkori gyerekek nem értették, hogy éjjelente miért járok színi stúdióba tanulni - nyilatkozta a The Phoenix magazinnak.

Miután kivágták az iskolapadból, úgy döntött, kezébe veszi a sorsát, és beindítja a karrierjét az álomgyárban. A filmipar fellegvárába, Los Angelesbe költözött, és kisvártatva meg is kapta első epizódszerepét az Emergency! című sorozatban. 

Villámgyorsan beindult a karrierje, a Szombat esti láz sikere után pár hónappal már a Grease forgatásán találta magát. A musical az egekbe repítette, innentől kezdve kétség sem férhetett hozzá, hogy egyike az igazi A-listás sztároknak.

Az, hogy nem fejezte be tanulmányait, a későbbiekben sem akadályozta meg abban, hogy a színészet mellett kitanuljon egy másik hivatást is. Képzett pilótaként vezetheti öt magánrepülőgépét.

A művészetek iránti vonzódás családi vonás volt, mind a hat testvére a szakmában helyezkedett el. Ki rendezőként, ki producerként csinált karriert magának. 

John Travolta lánya

John Travolta és Kelly Preston házasságából három gyermek született: Jett 1992-ben, Ella 2000-ben és Benjamin 2010-ben. Sajnos a sztárpár elveszítette legidősebb gyermekét, Jett csupán 16 esztendős volt, amikor belehalt egy epilepsziás rohamba 2009 januárjában. Ekkor Ella is még kislány volt, csupán nyolcéves, mára viszont gyönyörű, felnőtt nővé érett.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük