John F. Kennedy ilyen szerelmes levelekkel bombázta svéd szeretőjét: a szép nővel évekig tartott a viszonyuk
John F. Kennedy a svéd arisztokratával, Gunilla von Posttal is csalta Jackie-t.

john-f-kennedy-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

John F. Kennedyről köztudott volt, hogy szerette a nőket, bár Jacqueline Lee Bouvier-val 1953 szeptemberében összekötötte az életét, még a házasság sem jelentett neki akadályt, hogy másokat is meghódítson.

Szeretői közt voltak hírességek, például Marilyn Monroe vagy Audrey Hepburn, de rajtuk kívül a svéd arisztokrata, Gunilla von Post is elcsábította. A nővel három évig tartották fenn a viszonyukat, Kennedy annyira odáig volt érte, hogy rendszeresen bombázta őt szerelmes levelekkel, ezeket az üzeneteket aukcióra bocsátották, így akinek van elég pénze, simán hozzájuthat az Egyesült Államok 35. elnökének kézzel írott leveleihez, írta meg a The New York Post.

John F. Kennedy a szerelmes leveleit szeretőjének küldte

1953 nyarán találkoztak egymással a Francia Riviérán, akkoriban Kennedy Massachusetts szenátoraként dolgozott, és készült a szeptemberi esküvőjére. Gunilla von Posttal ekkor viszonyt kezdtek, sőt, azután is találkozgattak rendszeresen, miután a politikus megházasodott. Az alábbi felvétel bal oldalán láthatod, milyen bájosan festett a svéd előkelőség.

Számos levelet váltottak a viszonyuk alatt, több írásból is idéz az amerikai lap: "Csodálatos időt töltöttem el veled tavaly nyáron, életem egyik gyönyörű emlékeként őrzöm ezeket a pillanatokat. Csodálatos vagy, és hiányzol!" - olvasható az egyik levelében, amit hivatalos szenátori papírra írt.

1956 februárjában ezt írta a nőnek: "Ha nem házasodsz még, akkor látogass meg, szívesen látnálak!" Hozzátette, izgatottan várja a találkozójukat.

1956-ig tartott a viszonyuk, Kennedy szíve szerint még el is vált volna Jackie-től annak érdekében, hogy a svéd szeretőjével hivatalossá tegye a kapcsolatát. Azonban édesapja, Joseph Patrick Kennedy megakadályozta abban, hogy elváljon. Egyrészt azért, mert az '50-es években rossz fényt vetett volna egy elnöki székre pályázó politikusra, ha elválna a feleségétől, a másik indok az volt, hogy Jackie akkoriban esett teherbe Arabella lányukkal, aki sajnos halva született meg 1956. augusztus 23-án. 

John F. Kennedy több nővel is megcsalta Jackie-t.
John F. Kennedy több nővel is megcsalta Jackie-t.
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

Gunilla von Post azért szakította meg a kapcsolatát Kennedyvel, mert eljegyezték, és nem akarta megcsalni vőlegényét. 1958-ban találkoztak utoljára, egy gálán futottak egymásba véletlenül. Viszonyukról az asszony 1997-ben egy könyvet adott ki Love, Jack címmel. Végül 2011 októberében, Floridában hunyt el, 79 éves volt.

Halála után négy évvel, 2015-ben is elárverezték már a szerelmes leveleket, ám idén ismét eladásra bocsátották az irományokat. Az aukció május 12-én ér véget.

Diana bosszúruhája

Képes összeállításunkban megnézheted Diana hercegnő legdögösebb ruháit.

Ezt is szeretjük