Audrey Hepburn szerelmét alakította a színész: a forgatás alatt ki nem állhatták egymást
Audrey Hepburn és George Peppard egy kanál vízben megfojtották volna egymást a közös munka során.

audrey-és-george-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Álom luxuskivitelben című 1961-es vígjáték az egyik legnépszerűbb film, amely Audrey Hepburn nevéhez köthető. Bár eleinte nem neki szánták a szerepet, hanem Marilyn Monroe-nak, ám végül a szőke díva nem vállalta el, hogy eljátssza Holly Golightly karakterét, akiről a mai napig folyik a vita egyesek körében, hogy prostituált volt, vagy sem. Monroe úgy érezte, rosszat tenne az imázsának ez a szerep, végül Hepburné lett a munka.

A férfi főszerepet, Paul Vajakot George Peppard keltette életre, eleinte ezt a karaktert Steve McQueennek szánták, de ő más elfoglaltságai miatt nem tudta elvállalni a szerepet, derült ki Sam Wasson Fifth Avenue: 5 A.M. című könyvéből, amely az Álom luxuskivitelben alkotás készítési munkálatairól szól.

Audrey Hepburn és George Peppard nem kedvelték egymást a közös munka során

Érdekesség, hogy a film rendezője, Blake Edwards úgy érezte, hogy George Peppard alkalmatlan a szerepre, a producereknek ezt jelezte is, majd azt tanácsolta, hogy helyette vegyék fel inkább Tony Curtist, de végül elvetették a javaslatát. Peppard volt a stáb legkevésbé kedvelt tagja, előfordult, hogy a reflektorfényt is ellopta kolléganőjétől. Egyszer a rendezőnél annyira kihúzta a gyufát, hogy majdnem megütötte mindenki előtt, ugyanis a színész hangosan kifogásolta a forgatókönyvben leírt utasításokat.

GettyImages-166978936
Fotó: Silver Screen Collection / Getty Images Hungary

Richard Shepherd, a film egyik producere így emlékezett vissza a forgatásra:

- Muszáj elárulnom, hogy nem létezett olyan ember, akire ne lett volna Audrey Hepburnnek pár kedves szava, ez alól viszont kivételt élvezett George Peppard. Egyáltalán nem kedvelte őt, úgy érezte, hogy a férfi túlságosan nagyképű - mesélte a könyv szerzőjének, majd így folytatta:

- Amikor Audrey nem volt jelen, Peppard megvetően hivatkozott rá, a boldog apáca gúnynevet aggatta rá.

GettyImages-1191107837
Fotó: CBS Photo Archive / Getty Images Hungary

Bár a forgatás nehezen ment együtt a két színésznek, ráadásul a stílusuk is eltért egymástól, később, miután a film megjelent, barátokká váltak, így csak a forgatási munkálatok alatt nem jöttek ki jól egymással.

Sophia Loren gyönyörű unokája

Képes összeállításunkban megnézheted Sophia Loren szép unokáját.

Ezt is szeretjük