Fotók! Így néznek ki most a Jóbarátok sztárjai

Világszerte milliók rajongtak értük a kilencvenes években, és ma is rengeteg nézője van a hat jóbarát életének.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Ross és Chandler. Esendőek, szimpatikusak, akár a mi barátaink is lehetnének. A Jóbarátok című sorozat minden idők egyik legsikeresebb tévés produkciója. Tíz évaddal és 236 epizóddal büszkélkedhet - ezeket hetente 20-22 millió amerikai és 8-900 ezer magyar néző követte nyomon a televízióban.

A kilencvenes évek legkedveltebb sztárjai most

Nézegess képeket!

Elolvasom

A sorozat sztárjai közül többen is elnyerték a BAFTA-, Emmy- és Golden Globe-díjat, a számtalan egyéb jelölésről nem is beszélve. Idén szeptemberben pedig napvilágot látott a pletyka, miszerint egész estés mozifilmet készítenek a népszerű sorozatból a rajongók legnagyobb örömére.

Courtney Cox Arquette

Monica Geller mindig mindent jobban tud, rend- és tisztaságmániás, nem bír veszíteni, profi szakács, ami korábban az alakján is igencsak meglátszott. Courtney Cox ezzel a szerepével minden idők egyik legjobban fizetett tévés színésznője lett, a maga epizódonként megkeresett egymillió dollárjával.

Pedig a 45 éves színésznő nem volt mindig ilyen szerencsés. Miután kirúgták az egyetemről, ahol építészetet tanult, belevágott a modellkedésbe és a statisztálásba. Szerepelt reklámfilmekben és videoklipekben is.


A Jóbarátok válogatásán először Rachel szerepére jelentkezett, de végül Monica karakterét játszhatta el. Cox szerepelt még a nagy sikerű Sikoly-trilógiában, Jim Carrey mellett az Ace Ventura első részében, valamint néhány kevésbé sikeres filmben. Az utóbbi időben a Dirt című sorozat főszereplőjeként láthattuk. 1999-ben férjhez ment David Arquette színészhez, kislányuk, Coco Riley pedig 2004-ben született meg.

Érdekes adalék, hogy ő játszotta volna a Született feleségek című sorozatban Susan Mayer szerepét, de a forgatás kezdetekor várandós volt, így helyette végül Teri Hatcher kapta meg a szerepet.

Lisa Kudrow

A 46 éves Lisa Kudrow formálta meg a legfurcsább karaktert, Phoebe Buffay-t. Phoebe mindenbe belefog, ha kell, masszőr, ha kell, kuktasegéd vagy telefonos operátor, de legszívesebben saját dalait énekli a kávézóban felemás sikerrel. Hányatott gyermekkora bohókás, néhol hazudós, jég hátán is megélő nőt faragott belőle.


Az amerikai színésznő egy felső középosztálybeli zsidó család második leánya. Kevesen tudják róla, hogy biológiából doktorált, majd édesapja nyomdokaiba lépett, amikor a fejfájás okait kezdte kutatni. Végül bátyja egyik barátjának - Jon Lovitz - hatására a színjátszás felé fordult.

A sorozat Kudrow-nak is hatalmas népszerűséget hozott. A Jóbarátok szereplőgárdájából ő nyert először Emmy-díjat 1998-ban. Anistonhoz és Coxhoz hasonlóan ő is egymillió dollárt kapott epizódonként a kilencedik és tizedik évadban. A balkezesek táborát erősítő Lisa tevékeny életet folytatott a sorozat befejezése után is.

Játszott mozifilmekben, például a Csak egy kis pánikban és folytatásában, de íróként és producerként is tevékenykedik, legutóbb például egy családfakutató show produceri teendőit látta el az NBC-nél, melyben olyan népszerű sztárok is feltűntek, mint Susan Sarandon vagy Sarah Jessica Parker. Kudrow elsőként házasodott a főszereplők közül, 1995-ben ment feleségül Michel Sternhez. A sorozat forgatása alatt lett állapotos, terhességét pedig bele is írták néhány epizódba. Fia, Julian Murray 1998-ban látta meg a napvilágot.

Jennifer Aniston

A sorozatban Jennifer Aniston volt a legnépszerűbb, aki a cserfes, mindig szerelmes Rachel Greent formálta meg. Az évadok során Rachel jómódú család lányából magát eltartó, dolgozó nővé vált. Ross-szal való se veled, se nélküled kapcsolata átvonul mind a tíz évadon, végül a viszony megkoronázásaként gyermekük születik.


A bájos színésznő idén töltötte be negyvenedik életévét. A sorozat után neki sikerült leginkább befutnia a show-biznisz világában. Szinte minden évben piacra kerül egy Aniston nevével fémjelzett alkotás, mint például a Minden6ó Jim Carrey mellett, a Derült égből Polly Ben Stillerrel, legutóbb pedig a Marley meg én című produkcióban láthattuk Owen Wilson oldalán.

Aniston nemcsak tehetségével, de viharos magánéletével is rengeteg alkalommal a címlapokra került. Brad Pitt elvesztése, majd újabbnál újabb sztárlovagok és csalódások: ez Jennifer mérlege. Jelenleg ő Hollywood egyik leghíresebb szinglije. A bulvárlapok állandóan arról cikkeznek, milyen fondorlatokkal próbálja visszaszerezni Pittet, de valószínűleg ezekből a hírekből egy szó sem igaz.

David Schwimmer

A 42 éves David Schwimmer bújt Dr. Ross Eustace Geller paleontológus, egyetemi tanár bőrébe, aki esetlen, szerencsétlen, mégis szerethető figura volt. Első feleségéről házassága alatt derül ki, hogy leszbikus, talán nem véletlen, hogy Ross a sorozat során háromszor házasodik és válik el. Az 1966-ban született amerikai színész először a színpadon próbálta ki magát, majd statisztaszerepeket kapott.


A Jóbarátok hozta meg számára is a világhírt, amit azonban nem tudott igazán meglovagolni. Ám együtt játszhatott néhány nagy sztárral, közöttük Harrison Forddal a Hat nap, hét éjszaka című filmben vagy Jack Nicholsonnal a Farkasban. Schwimmer kipróbálta magát producerként is, ám sokkal kevesebb sikerrel.

Szinkronhangként a nagy sikerű Madagaszkár című animációs filmben hallhattuk. David Schwimmer nehezen viseli a népszerűséggel járó terheket, főleg a paparazzik állandó zaklatását. Bár saját bevallása szerint nagyon vágyik rá, még nem sikerült családot alapítania, pedig olyan bombázókkal kavart, mint Natalia Imbruglia énekesnő vagy Mili Avital színésznő.

Matt LeBlanc

A sorozat nőcsábászát, Joseph - Joey - Francis Tribbianit Matt LeBlanc testesítette meg. Hamar szállóigévé vált híres mondata: na, mi a helyzet? Joey gyermeteg, kissé lassú felfogású, de jó szándékú fiú, aki huszadrangú színdarabokban, gyenge reklámokban kap csak szerepet, majd betör a show-bizniszbe az Életünk napjai című szappanoperával. Matthew Steven LeBlanc 1967-ben látta meg a napvilágot. Ácsként végzett, középiskolásként elnyerte Newton városában az Arany Kalapács díjat. Édesanyja biztatására lett színész.


Amikor a Jóbarátok válogatására ment, mindössze 11 dollár lapult a zsebében, első fizetéséből pedig egy kiadós vacsorát vett magának. Alakításáért háromszor jelölték Golden Globe-díjra, és háromszor Emmy-díjra, ám egyetlen alkalommal sem kapta meg az elismerést. A Jóbarátok befejezése után tovább vitték Joey karakterét egy, a saját nevét viselő sorozatba, de az csak két évadot ért meg.

Sikerült neki néhány nagyobb mozifilmben szerepet kapnia, például a Charlie Angyalaiban és annak második részében, de manapság nem igazán kapkodnak érte a rendezők, színpadon viszont látható több darabban is. Magánélete szerencsétlenül alakult: 2003-ban megnősült, majd 2004-ben agyi és mozgásszervi rendellenességgel született meg kislánya, Marina. Feleségétől 2006-ban vált el összeegyeztethetetlen ellentétekre hivatkozva. Matt LeBlanc jelenleg leginkább a tájképfotózásban éli ki magát.

Matthew Perry

A Matthew Perry által játszott Chandler Muriel Bing a vicces fiú a sorozatban, poénjai azonban gyakran rosszul sülnek el. A kicsit béna, de nagyon szerethető figura Joey-val osztja meg sokáig az életét, de aztán rátalál a szerelem, mégpedig a szomszédban.


A kanadai-amerikai színész 1969-ben született, és már tinédzserkorában felfedezte színészi ambícióit. Középiskolásként szívesen szerepelt kisebb színpadi produkciókban, ezek után pedig a televízió következett. Nem elsőre, de végül őt választották ki Chandler szerepére, ami meghozta a világhírt a feltörekvő színésznek.

Matthew Perry egy jetski-baleset után lett gyógyszerfüggő, majd az ezredforduló környékén az alkoholra is keményen rászokott. Züllött életmódja miatt kórházba is került, és közel tíz kilót fogyott, ami egyértelműen meglátszott rajta a sorozat hetedik évadjában. Függősége miatt több alkalommal is elvonóra vonult, amiről rendszeresek beszámoltak a lapok. Miután világszerte megismerték a nevét, szerepet kapott néhány mozifilmben is: a Bérgyilkos a szomszédom című akciófilmben, illetve folytatásában is Bruce Willis oldalán brillírozhatott.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Perry jelenleg a The End of Steve című sorozatot írja, melynek a főszerepét is elvállalta. Számos Emmy- és Golden Globe-jelölést tudhat magáénak, ám az elismerést eddig még nem kapta meg. A mozikban mostanában a Megint 17 című alkotásban láthattuk a feltörekvő hollywoodi szívtipró, Zac Efron partnereként.

Ezt is szeretjük