Fotók! Így néznek ki ma a Família Kft. szereplői

Vajon mi lett Ágicával, az ikrekkel vagy éppen Vili, te nagyon hülyével és a többi hóbortos szereplővel az eltelt években?

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Gát György és Szurdi Miklós nevével fémjelzett, Família Kft. címre keresztelt tévésorozat az első magyar szituációs komédia volt.

(%youtube(http://www.youtube.com/watch?v=fIE2EXqOc0U)%)

1991-től kezdve nyolc évadon, azaz mintegy 385 epizódon keresztül követhették figyelemmel a nézők a Szép és a Kövér család mindennapjait.
Az egykori szereplők egy részéről ma már kevesebbet hallani - holott többnyire aktívak, csak éppen más területen. Utánajártunk, hogy mi történt velük a sorozat befejezése óta.

Szép Károlyné Ágica - Esztergályos Cecília

- Eddig, eddig, eddig vagyok! - annak idején egy ország idézte Szép Károlyné Ágicát, azaz Esztergályos Cecíliát. A színésznő fiatalon az Állami Balettintézetben tanult táncolni, 1960 és 1963 között pedig a Pécsi Balett tagja volt. 1968-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ezt követően a Thália, majd a Nemzeti Színház tagja lett, és számos filmben - Kojak Budapesten, Meteo, Édes Anna - is szerepelt.

A Família Kft. után a Nemzeti Színház nem tartott igényt a munkájára. Ötévi szabadúszás után csatlakozott a József Attila Színház társulatához, ahol jelenleg is tag. Legutóbb a Barátok közt című sorozatban tűnt fel - ezúttal egy öreg, púpos apáca karakterébe bújt. A 66 éves színésznő élete során hatszor ment férjhez, mostani férjével, Fonyódi Péterrel pedig immár negyedszázada együtt vannak.
Szabadidejében két hobbijának, a kerámiaszobrászatnak és a festészetnek hódol.

Dr. Szép Károly - Ádám Tamás

A Família Kft. előtt Győrben és Szolnokon játszott, majd a Radnóti Színpad színész-rendezője lett, de a tévénézők is jól ismerték.

Esztergályos Cecília és Ádám Tamás

A Szomszédok című teleregényben a Kulka János által megformált Magenheim doktor mentős kollégáját alakította, emellett feltűnt a Lindában és az Angyalbőrben című sorozatban is. Bevallása szerint szívesen bújt Dr. Szép Károly karakterébe, annak ellenére, hogy a forgatás idejére el kellett búcsúznia a színháztól.

Miután véget ért a Família, szabadúszó lett - továbbra is játszik és rendez, egyebek között a Szegedi Pinceszínházban és Kecskeméten, a Katona József Színházban. Kevesen tudják, hogy az 57 éves színész neve eredetileg Nagy Sándor Tamás. Fia a Roy és Ádám formáció egyik tagja, Nagy Ádám.

Szép Ádám - Kárász Zénó

Gór Nagy Mária színitanodájából, közelebbről Szurdi Miklós osztályából került a Família Kft. válogatására. Már a sorozat alatt is játszott színházban, karrierje egy időre megtorpant a - ám hamarosan új lendületet vett. Számos kiváló alakítás fűződik a nevéhez a kecskeméti Katona József Színházban. 2003 óta a Vidám Színpad, a későbbi Centrál Színház tagja - jelenleg is több darabban látható. A negyven éves színésznek egy kisfia van: Buda idén februárban született.

Szép Kriszta - Xantus Barbara

Szép Kriszta megformálója eredetileg franciatanárnak készült, négy évet el is végzett az ELTE francia-magyar szakán. Eközben évről évre jelentkezett a színművészetire is, mindannyiszor sikertelenül. Így került a Gór Nagy Mária színitanodájába, azon belül is Szurdi Miklós osztályába, ahonnan már többé-kevésbé egyenes út vezetett a Família Kft. válogatására.

Kárász Zénó és Xantus Barbara

A sorozat után öt évet töltött a Vörösmarty Színházban Székesfehérváron, ahol egykori osztályfőnöke - időközben a férje - a direktori feladatokat látta el. Szurdi menesztése után a 42 éves színésznőnek is meg kellett válnia számos szerepétől. Az átmeneti nehézségek után mostanra magára talált: több darabban, tévés produkcióban és filmben is játszik. Emellett tehetséges művészeknek szervez fellépéseket, és újraindította musicaliskoláját.
Két gyermeke van, Panna 12, Balázs Benjámin öt éves.

Szép Ricsi és Misi - Spáh Dávid és Károly

Földessy Margit színitanodájából kerültek a Família Kft. válogatására. Mindössze tíz évesek voltak ekkor, ám ugyanolyan keményen kellett dolgozniuk, mint a felnőtt színészeknek. Mivel a forgatást nem tudták összeegyeztetni az iskolával, az ötödik osztálytól magántanulók lettek. Bár fiatal koruk ellenére sikeresnek bizonyultak a színjátszásban, úgy érezték, a kamera másik oldalán van a helyük - és lényegében elölről kezdtek mindent.

Dávid rendezőasszisztens, majd reklámfilmrendező lett, mostanra több díjnyertes kisfilmjét, reklámfilmjét láthattuk. Károly több évig világosítóként, illetve segédoperatőrként tevékenykedett, ma már operatőr. Előfordul, hogy együtt dolgoznak - egy közös alkotásuk, az Aqua díjat is nyert San Franciscóban egy rövidfilmfesztiválon -, ám alapvetően nem törekszenek erre, mindketten a saját útjukat járják. A 29 éves ikrek magánéletéről keveset tudni, annyi azonban biztos, hogy egyelőre egyikük sem alapított családot.

Nagypapa, Ferenc - Baranyi László

1956-ban végzett Rózsahegyi Kálmán Színészképző Iskolájában, pályafutását pedig a Jászai Mari Kísérleti Színpadon kezdte.

Spáh Dávid és Baranyi László

Innen került az Állami Déryné Színházhoz, majd játszott Pécsett, Kaposvárott, Szolnokon és Kecskeméten is. 1976-tól a Mikroszkóp Színpad, 1980-tól a Nemzeti Színház, majd 1986 és 1991 között ismét a Mikroszkóp Színpad tagja.
Tudását, tapasztalatát mindig is szívesen adta át a fiatalabbaknak, így került kapcsolatba a Gór Nagy Mária Színitanodával, illetve a Família Kft.-vel. Nagypapaként szakállt kellett növesztenie, amitől aztán a mai napig sem vált meg, ennek ellenére a rendszeres jógázásnak köszönhetően alig hihető, hogy 82 éves. A színész tervei szerint jövőre nyugdíjba megy, hogy több időt tölthessen öt éves unokájával, Kamillával.

Kövér Lajos - Nagy Zoltán

Vili, te nagyon hülye! papájának megformálója nem színművészetit, hanem tanárképző főiskolát végzett. Játszott Veszprémben, Szegeden, Szolnokon, majd 1982-ben a Nemzeti Színház tagja lett - a Família Kft. befejeztével ide is tért vissza, majd hatévi szabadúszás után csatlakozott az Új Színház társulatához. A 66 éves művészt jelenleg is több, itt futó darabban láthatjuk. A sorozat egyébként hihetetlen népszerűséget hozott a számos kiváló alakítással büszkélkedő művésznek. Az emberek gyakran felismerték, és hangos Maga az, Lajos úr? kezdetű kiáltásokkal igyekeztek közel kerülni kedvencükhöz

Kövérné Hajnalka - Dzsupin Ibolya

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán drámai színésznőként könyvelték el, a közönség mégis vidám szerepekben ismerte meg. Játszott Veszprémben, Debrecenben, majd leszerződött a Vidám Színpadhoz.

Nagy Zoltán és Dzsupin Ibolya

A Família Kft. megszűnése után egy ideig hiába próbált visszatérni a színpadra, de Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban valaki visszaadott egy szerepet a Diótörőben, és az akkori igazgatónak Dzsupin Ibolya jutott eszébe. A beugrás olyan jól sikerült, hogy hamarosan hivatalosan is a társulat tagjának tudhatta magát. Az 57 éves színésznő jelenleg is több darabban játszik, ám emellett egészségmegőrzéssel és kereskedelemmel foglalkozik, civilben pedig családanya.

Kövér Vili - Juhász Illés

Ő kapta azokat a bizonyos füleseket az apját megtestesítő Nagy Zoltántól. A sztár gyerekként világhírű teniszező vagy színész szeretett volna lenni. A középiskola után az Arany János Színház stúdiójában tanulta a színészmesterség alapjait, és hamarosan szerepet kapott az Angyalbőrben című sorozatban. Ezután egy évig járt a Gór Nagy Mária Színitanodába, ahol színészi képesítést szerzett. A Família Kft. időszaka alatt is elvállalt kisebb-nagyobb színpadi szerepeket - sőt, kifejezetten törekedett arra, hogy a színház közelében maradhasson. Immár egy évtizede a Vörösmarty Színház tagja Székesfehérváron. A 41 éves Juhász Illés három kislány büszke édesapja. Janka és Johanna 13 és 11 évesek, és a színész első házasságából születtek. Legkisebb gyermeke, Eszter három éves.

Pici, teljes nevén Pitzy Elek - Csonka András

Édesapja is sikeres színművész volt, így Csonka András korán megismerkedett a színház világával.

Juhász Illés és Csonka András

Mégsem vezetett egyenes út a Színház- és Filmművészeti Főiskolára - harmadik nekifutásra vették fel. 1990-ben szerzett színészdiplomát, ezt követően le is szerződtette a Vidám Színpad, ám rá egy évre átigazolt az akkor induló Família Kft.-hez. Eközben a hangját is folyamatosan képezte, majd számos zenés darabban lépett fel Szegeden, Győrben, valamint az Operettszínházban. Mostanáig négy albuma jelent meg. Időközben a prózai szerepek is megtalálták - ezzel régi vágya vált valóra. 2000-ben tagja lett a Reggeli című műsor csapatának.
A 44 éves színész nem csak énekelni, hanem táncolni is tud: a Szombat esti láz című műsor első szériáját meg is nyerte Keleti Andreával az oldalán.

Akik már nincsenek közöttünk

Nagymama, Vilma (Károly anyja) - Bod Teréz: ki ne emlékezne az ország nagymamájára? Bod Teréz, aki már nyugdíjasként került a sorozatba, az ötvenes években, a Nemzeti Színház ösztöndíjasaként végezte el a Színház- és Filmművészeti Akadémiát. 1954-ben Szolnokon a Szigligeti, 1955-től Egerben a Gárdonyi Géza Színházban játszott. 1956 után egy ideig nem léphetett színpadra, de 1963-ban újra szerepet kapott a Vígszínházban.

Az idősebb tévénézők több filmből, valamint a Tudni illik, hogy mi illik című sorozatból is ismerhetik, ahol Feleki Kamill partnere volt.
2001-ben, 75 éves korában halt meg.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szép Ágoston (Károly apja) - Suka Sándor: 1953-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Akadémián, majd a Nemzeti Színház társulatához szegődött. 1971 és 1984 között a fővárosi Operettszínház tagja lett, 1986-tól pedig ismét a Nemzetiben játszott haláláig. Pályakezdőként olyan legendás alkotásokban láthattuk, mint a Körhinta vagy a 2x2 néha 5. Ötvennél is több filmben osztottak rá szerepet. A Jászai-díjas és Kiváló Művész 1993-ban, 72 éves korában halt meg.

A képek forrása: www.okcast.hu, www.szegedma.hu, www.vidamszinpad.hu, www.szinhaz.hu, www.ujszinhaz.hu, www.vorosmartyszinhaz.hu, www.alom.net, www.rtlklub.sajtoklub.tv, www.port.hu.

OLVASD EL EZT IS!

kisvaros lead
  • hegyi barbara
  • hollósi frigyes

Így néznek ki most a Kisváros sztárjai

Ezt is szeretjük