Jill Biden virágmintás ruhába bújt: nagyon elegánsan festett a first lady
Jill Bidennek még a maszkja is passzolt a ruhájához.

jill-biden-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Joe Bident 2021 januárjában iktatták be az Amerikai Egyesült Államok elnökeként, a demokrata vezető szerdán a Kongresszusban tartott beszédet, ami azért jelentett történelmi pillanatot, ugyanis mögötte két nő állhatott, Kamala Harris alelnök, illetve Nancy Pelosi, a képviselőház elnöke. Eddig ilyenre még sosem volt példa előtte.

A beiktatása óta ez volt az első alkalom, hogy kongresszusi beszédet mondhatott, bár a koronavírus-világjárvány miatt csak nagyon kevesen lehettek ott a helyszínen, emellett mindenki maszkot viselt. A first lady, Jill Biden a hallgatóság soraiban támogatta férjét.

Jill Biden virágos ruhája

A június 3-án 70. születésnapját ünneplő first lady nagyon elegánsan festett tegnap, egy fekete ruhát viselt, melynek felső, áttetsző, hálós részét különféle típusú virágok díszítették, például szerepelt a kreáción napraforgó-, rózsa- és margarétaminta is. A kreációt Gabriela Hearst tervezte.

jill-biden-1
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

Természetesen gondosan ügyelt arra, hogy a ruhájához passzoljon az arcmaszkja is, amire egy csokor virág mintáját varrták. A rajongók tetszését elnyerte a ruhaválasztása, Twitteren így fogalmaztak róla: "Jill Biden egy gyönyörű nő, és az a ruha megérdemli a séf csókját!", "Jill Biden a szokásához híven gyönyörűen festett, jó látni, hogy ismét olyan first ladynk van, akinek van stílusa és méltósága.", "A virágok az összes állam növényét képviselik. Delaware állam virága áll a legközelebb a szívéhez" - fogalmazták.

Érdekesség, hogy Biden a Delaware-i Egyetemen tanult, és ott is doktorált le, az állam hivatalos virága a barackfa virága.

GettyImages-1232583305
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

Amikor januárban beiktatták a férjét, a ceremónia utáni esti ünnepségen ehhez hasonló ruha volt rajta, csak fehérben. Azt a kreációt is az államok hivatalos virágai borították, írta meg a Today. A divattervezője akkor januárban a közösségi oldalán elárulta, a first lady ezzel szerette volna az Amerikai Egyesült Államok egységességet szimbolizálni. Minden egyes virág felvarrása kettő-négy órát elvett az idejéből, így rengeteg energiájába telt elkészíteni a ruhát. Valószínűleg a fekete változat elkészítése is hasonló gondossággal és odafigyeléssel készült el.

Jill Biden stílusa

Képes összeállításunkban megnézheted Jill Biden legszebb ruháit.

Ezt is szeretjük