Jill Biden kék ruhában találkozott a királynővel: Katalint is megismerhette a first lady
Jill és Joe Biden először találkozhattak a királyi család tagjaival.

jill-és-erzsébet-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Joe Bident 2020 novemberében választották meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének, a Fehér Házban 2021 januárjában iktatták be. A politikus, mióta az ország vezetője, azóta még nem járt külföldön, ám a június 11-e és 13-a között megszervezett a G7-csúcstalálkozó alkalmából feleségével, Jill Bidennel Angliába utaztak.

A megérkezésük után másnap már Boris Johnsonnal, az Egyesült Királyság miniszterelnökével találkoztak, a hétvégén pedig a brit királyi család néhány tagjával is eltölthettek egy kis időt. Erzsébet királynő a windsori kastélyba invitálta meg az elnöki párt.

Jill és Joe Biden is találkoztak a királyi család tagjaival

Joe Biden a 13. olyan amerikai elnök, aki találkozhatott Erzsébet királynővel. Már június 11-én is összefutottak a G7-csúcstalálkozó első napján, sőt Erzsébet a windsori kastélyba is meghívta a párt június 13-ára. Míg a királynő virágmintás, rózsaszín ruhát választott az eseményre, addig Jill Biden egy elegáns, kék ruhában és hozzáillő blézerben lépett át a kastély kapuin.

GettyImages-1323407655
Fotó: Pool/Samir Hussein / Getty Images Hungary

Biden ruháját Gabriela Hearst divattervező álmodta meg, nude színű magas sarkúját a Valentino divatházból szerezte be. Jill Biden ez idáig még nem találkozott az uralkodónővel, Joe Biden viszont 1982-ben, fiatal szenátorként egyszer már a királynő közelében lehetett.

A kastélyban együtt teáztak, emellett beszélgettek, témába került köztük az orosz Vlagyimir Putyin elnök és a kínai Hszi Csin-ping elnök politikája is, írta meg a Reuters.

GettyImages-1323408307
Fotó: Pool/Samir Hussein / Getty Images Hungary

- Nem hiszem, hogy megsérteném őfelségét ezzel, de édesanyámra emlékeztetett, nemcsak a kinézetével, hanem a nagylelkűségével is. Rendkívül kegyes, ez nem meglepő, jót beszélgettünk. Kérdezett arról a két vezetőről, akikkel majd találkozom, Putyin úrról és Hszi Csin-pingről. Hosszas beszélgetést folytattunk - idézte Biden szavait a hírügynökség.

Biden viszonzásképpen meghívta Erzsébet királynőt a Fehér Házba, arról egyelőre nincs információ, hogy kitűzték-e már az újabb találkozójuk dátumát.

Jill Biden Katalin hercegnével kettesben is találkozhatott, pénteken a Connor Downs Academy elemi iskolát látogatták meg együtt, ahol egy kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg az oktatási rendszert. Természetesen Jill ezen az eseményen is irtó sikkes volt Katalin hercegnével együtt.

Névtelen1
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Még az egyik osztályterembe is bementek, ahol négy- és ötéves kisgyerekek várták kettejüket, a kicsiknek a Greta Thunberg inspirálta Greta and the giants című könyvből olvastak nekik.

Katalin Diana ékszerét viselte

Katalin maga volt az elegancia az idei G7-csúcstalálkozó első napján.

Ezt is szeretjük