A King Kong szőke bombázója volt - A 71 éves Jessica Lange nagyon csinos
Jessica Lange karrierjének sikere a mai napig töretlen, már öt évtizede van a pályán.

jessica-lange-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jessica Lange 1973-ban robbant be a köztudatba, amikor eljátszotta a King Kong bombázóját, ezzel egy csapásra lett hollywoodi sztár a minnesotai lányból. Mára az egyik legelismertebb színésznő.

Nem sok olyan színész van, aki az úgynevezett triple crown of acting, vagyis a színjátszás háromágú koronája birtokában lenne, ezt a kifejezést azokra a művészekre használja a szakma, akik elnyerték a három legrangosabb kitüntetést: az Oscar-, az Emmy- és a Tony-díjat is, tehát filmért, televíziós szereplésért és színházért is kapott díjat. Ő elmondhatja magáról mindezt, sőt az Oscart kétszer is bezsebelte.

Jessica Lange jó pár évet letagadhat a korából

Elég csak végignézni a 71 éves sztár filmjeinek listáján, egyből látszik, hogy milyen sokoldalú tehetség. Vígjátékoktól kezdve drámákon át a horror műfajáig mindenben brillírozott. Az évtizedek alatt a vonzerejéből sem vesztett.

jessica lange
Fotó: John Lamparski / Getty Images Hungary

Nem indult könnyen a karrierje, a bérelt helyét a csillagok között nem varázsütésre nyerte el. Először nem a színészet vonzotta, 1967-ben még fotósnak tanult a Minnesota Egyetemen, itt szeretett bele egy spanyol fotósba, aki a bohém életvitelre csábította őt. Mindketten otthagyták az iskolát, és utazgatni kezdtek Amerika-szerte, majd össze is házasodtak.

jessica lange 2
Fotó: Getty Images Hungary

Ekkor ismerkedett meg a tánccal és a modellkedéssel, és bár a szerelem kialudt kettejük közt, de a szereplési vágy megmaradt az akkor 22 éves lányban. Végül New Yorkban telepedett le, hogy a Herbert Berghof Színistúdióban elsajátítsa a szakma csínját-bínját.

jessica lange king kong
Fotó: Silver Screen Collection / Getty Images Hungary

Hogy némi pénzhez jusson, a modellkedés mellett pincérnőként dolgozott. Aztán egy napon szemet vetett rá egy filmproducer, Dino De Laurentiis, aki épp főszereplőt keresett az aktuális filmjébe. Ez nem volt más, mint az 1933-as klasszikus, a King Kong remake-je. A szerepért Meryl Streep is versenyben volt egyébként, de a producer nem találta elég csinosnak.

Ezután folyamatosan dolgozott a filmiparban, sorra kasszasikerekben tűnt fel. Karrierje 2011-ben új lendületet kapott, mikor feltűnt az Amerikai horror sztori című sorozatban. Az antológia hatalmas közönségsiker lett, és újabb díjesőt hozott a színésznőnek, akinek esze ágában sincs nyugdíjba vonulni, jelenleg a Netflix fekete komédiájában, a Politikusban láthatod viszont.

Sophia Loren szexi fotói

Számtalan színésznő megigézte az embereket a szépségével a 20. században, közéjük tartozott az olasz díva, Sophia Loren is, aki gyakran mutatta meg merész és dögös oldalát a filmvásznon. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szexi volt fiatalkorában.

Ezt is szeretjük