Ő volt Stifler mamája az Amerikai pite-filmekben: a 60 éves Jennifer Coolidge irtó dögös
Jennifer Coolidge dögös, szőke anyukaként robbant be a köztudatba.

jennifer-coolidge-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a hazai közönség leginkább az Amerikai pite-filmek ikonikus karaktereként, Stifler mamájaként emlékszik rá, Jennifer Coolidge több mint száz különböző mozifilmben és sorozatban csillogtatta meg komikai vénáját.

Többek között olyan alkotásokhoz adta a nevét, mint a Doktor szöszi első és második része vagy a Los Angeles-i Tündérmese, de a Jóbarátok és a Szex és New York egyes epizódjaiban is kiszúrhattad.

Így néz ki 60 évesen a Stifler mamájaként elhíresül Jennifer Coolidge

A Bostonban született filmcsillag nagyon fiatalon elhatározta, hogy a kamerák előtt szeretne érvényesülni. Igaz, eleinte a drámai vonalon indult el. Nagy példaképe volt Meryl Streep, így azt tervezte, hogy egyszer az ő nyomdokaiba lép. Az élet azonban más sorsot szánt neki, a vígjátékok világában érvényesült.

Jennifer Coolidge 1999-ben az Amerikai pite első részében, és 2021 júliusában A Fehér Lótusz sorozat premierjén.
Jennifer Coolidge 1999-ben az Amerikai pite első részében, és 2021 júliusában A Fehér Lótusz sorozat premierjén.
Fotó: RTL Klub/Amerikai pite, Getty Images Hungary

Miután elvégezte az American Academy of Dramatic Arts nevű drámaiskolát, elkezdett meghallgatásokra járni. 1993-ban debütálhatott a kamera előtt, de a nagy áttörésre még hat évet kellett várnia. Amikor 1999-ben megkapta az Amerikai pite mellékszerepét, ő maga sem gondolta volna, hogy ez az alkotás ennyire meghatározó lesz az életében.

- Vicces, mert senki sem gondolta volna, hogy ebből a filmből kasszasiker lehet. Ráadásul csak egy kicsi szerepet kaptam, már azért hálás voltam, hogy egyáltalán beválogattak. Jó időben voltam jó helyen. Ezután pedig megváltozott az életem - mesélte a Vanity Fair interjújában.

Az ismertséget meghozó figura eljátszása után a színésznőt általában a dögös, vicces szerepek találták meg. Ez a mai napig sincsen másként, az HBO 2021 nyarán bemutatott szériájában, A Fehér Lótuszban is egy ilyen nőt alakít. Nem csak filmes munkái kapcsán figyelhető meg az állandóság, a külseje sem változott sokat a ’90-es évekhez képest. A hatvanesztendős sztár után biztosan a mai napig megfordulnak a férfiak.

Az Amerikai pite női sztárjai akkor és most

Az Amerikai pite-filmek 1999-ben kezdték meg hódító útjukat a tinik körében, akik könnyedén tudtak azonosulni a történet kissé bénázó hőseivel. Akkor és most fotókon a film női szereplői.

Ezt is szeretjük