Jean-Paul Belmondo 87 éves lett - Felismered friss fotóin a színészlegendát?

Jean-Paul Belmondo közel a kilencvenhez is remekül fest.

jean paul belmondo cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jean-Paul Belmondo az egyik legnépszerűbb francia színész, bár 2009-ben hivatalosan is visszavonult, igazi legendaként tartják számon őt a mai napig, aki színészi karrierjét az '50-es években kezdte.

A sztár ma ünnepli születésnapját, 87 esztendős lett, ennek alkalmából friss felvételeket mutatunk róla.

Jean-Paul Belmondo ma lett 87 éves

Karrierje csúcsán igazi sármőrként tartották számon, rengeteg női rajongója érzett iránta plátói szerelmet. Mint ahogy mindenkin, így rajta is fogott az idő vasfoga, ám közel a kilencvenhez is remekül fest. Igazán vidám természet, szinte az összes róla készült képen mosolyog.

Érdekesség, hogy amikor kisfiú volt, bohócnak készült, ahogy cseperedett, egyre jobban érdeklődni kezdett a sportok iránt, a foci és az ökölvívás állt a legközelebb a szívéhez. Voltak bokszmeccsei is, végül 1950-ben volt a legutolsó mérkőzése, ekkor csupán 17 éves volt. Ugyanebben az évben szeretett bele a színészetbe, A púpos című színházi előadás után határozta el, hogy ő is mások bőrébe bújva akarja keresni kenyerét. Bejutott Raymond Girard színitanfolyamára, élete első rövidfilmje, a Molière 1956-ban jelent meg.

Az átütő sikert az 1960-ban megjelent Kifulladásig című alkotás hozta meg neki, olyan alkotásokban láthatták rajongói még, mint A profi, a Bolond Pierrot, a Riói kaland, A káprázatos, a Casino Royale vagy az Egy elkényeztetett gyermek utazása. A másik nagy legendával, Alain Delonnal több közös projektjük volt, ilyen volt a Borsalino, a Két apának mennyi a fele? vagy Az autóversenyző. A két sztár a mai napig jó barátságot ápol egymással.

2001-ben stroke-ot kapott, de szerencsére sikerült felépülnie. 2016-ban a Le Journal du Dimanche francia lapnak vallott erről a nehéz időszakról.

- A rehabilitáció nagyon sok ideig tartott, nagyon sok akaraterőre volt szükségem, hogy rendbe jöjjek. A szörnyű eset után két évig még beszélni sem tudtam - vallotta be akkor.

Elárulta azt is, a filmforgatás nem hiányzik neki, viszont a színház igen, 1988-ban játszott utoljára a színpadon.

Jean-Paul Belmondo tinilánya gyönyörű

Jean-Paul Belmondo legkisebb gyermekéből, Stellából álomszép tinédzser lett. Erről te is megbizonyosodhatsz most.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük