Jean-Claude Van Damme ezért utálta Steven Seagalt: egy bulin estek egymásnak

Jean-Claude Van Damme és Steven Seagal a '90-es években a legnagyobb ellenségek voltak.

Jean-Claude Van Damme és Steven Seagal vitája
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Chuck Norris, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme és Steven Seagal - pár név a ’80-as és ’90-es évek legnépszerűbb akciósztárjai közül. Az általuk promotált filmek rendre kasszasikerek lettek, és videókazettáikat is úgy kapkodták el a boltok polcairól, mint a cukrot.

Bár mindannyiuknak megvolt a saját rajongótábora, mivel ugyanazt a karaktert képviselték a vásznon, óhatatlanul felütötte a fejét a rivalizálás köztük. A világsajtónak éveken át volt az egyik kedvenc témája Stallone és Schwarzenegger kakaskodása, ám az ő viszályuk labdába sem rúghatott Jean-Claude Van Damme és Steven Seagal ölre menő gyűlölködése mellett.

Jean-Claude Van Damme és Steven Seagal vitája

Minden egy 1991-es tévéinterjúval indult. Seagal az Arsenio Hall Show vendégeként húzta ki először a gyufát ellenlábasánál. Az adásban a műsor házigazdája arról kérdezte, hallott-e valaha egy Jean-Claude Van Damme nevű hírességről. 

seagal-1
Fotó: Getty Images Hungary

Bár erre Seagal egyből rávágta, hogy nem, kérdezőjét keményebb fából faragták. Mivel Van Damme egyik leghíresebb mozija, a Dupla dinamit azokban az időkben jött ki, és plakátjával tele volt minden nagyváros, a tévés nehezen akarta elhinni, hogy az amerikai sztár még sosem hallott róla. Tovább faggatta hát, és ennek meg is lett az eredménye, Seagal végül kifejtette nem túl hízelgő véleményét a pályatársáról.

- Szerintem csupán nézőpont kérdése, hogy őt bármilyen szempontból lehet-e bajnoknak nevezni. Nem akarok gonoszkodni, minden jót kívánok neki, de sokan gondolják azt róla, hogy nem akkora szám.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Nem rögtön, de végül a belga harcművész reagált az elhangzottakra. 1994-et írtunk, amikor a két macsó először találkozott személyesen a Planet Hollywood étteremben. Állítólag, miután Van Damme kiszúrta Seagalt az épületben, megszólította, és félre akarta hívni, hogy beszéljenek. Ám Seagal kihátrált a szituációból, mivel esze ágában sem volt, hogy tisztázza, miért mondott annak idején rosszakat róla.

Van Damme minderről a MovieLine-nak mesélt. Ráadásul abban az interjúban övön aluli ütést mért be haragosának azzal, hogy a külsejére tett bántó megjegyzéseket.

- Abszolút nincsen jó formában. Anno eladta magát, mint a nők kedvence, aki szmokingban ütlegeli a rosszfiúkat, és elismerem, volt karizmája, de ma már ez a múlté. Sürgős változásra van szüksége, ami nem lesz egyszerű.

van damme 1
Fotó: Archive Photos / Getty Images Hungary

A legnagyobb összetűzésükre Sylvester Stallone partiján kerítettek sort. A bulin nem sok híja volt, hogy komoly károkat tegyenek egymásban, és bár Van Damme nyitott lett volna egy vérre menő bunyóra, ellenfele inkább kihátrált, és nemes egyszerűséggel meglógott a kihívás elől.

- Nem volt végül harc, csak egy kis lökdösődés. Igazából nem akartam volna tönkretenni azt a gyönyörű házat, olyan szépen rendezték be. Persze, dühös voltam rá, ki akartam hívni a kertbe, de hiába vártam rá több mint két órát, nem jött - ecsetelte Jean-Claude Van Damme a French magazinnak 2010-ben.

Bár a két filmcsillag sosem ásta el a csatabárdot, ma már a konfrontálódás helyett inkább kerülik egymást. Ha egyikük valahol kiszúrja a másikat, rögtön az ellenkező irányba fordul.

Sztárok, akik utálták egymást

Több hollywoodi párosról tudunk, akik a közös munkájuk alatt inkább megfojtották volna egymást egy kanál vízben. Összeállításunkban ilyen történeteket ismerhetsz meg.

Leonardo DiCapriót ki nem állhatta kolléganője - A Rómeó és Júliában ezzel ment az agyára

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük