34 évesen, autóbalesetben hunyt el a gyönyörű színésznő
1967-ben történt
34 éves korában autóbalesetben életét vesztette Jayne Mansfield.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindössze 34 éves korában autóbalesetben elhunyt Jayne Mansfield. A szőke szexszimbólum belecsapódott egy traktorba, és azonnal szörnyethalt.

A színésznő három gyermeke a hátsó ülésen utazott, ők kisebb sebesülésekkel megúszták a balesetet. Mansfield ma lenne 80 éves.

Marilyn Monroe nyomdokaiban járt

Jayne Mansfieldet az ötvenes évek egyik szépségideáljának tartották, triumvirátust alkotva Marilyn Monroe-val és Mamie Van Whorannel. Monroe után ő volt a következő szépség, aki az akkor indult Playboy címlapjára kerülhetett, képe azóta is szerepel a világ valaha készített legszexisebb fotói között. Sokan igyekeztek beskatulyázni a buta szőke szerepkörbe, pedig tehetséges színésznő volt, öt nyelven beszélt, és az IQ-ja is 163 volt.

Életében egy tragikus párhuzam is megfigyelhető, ugyanis mindössze hároméves volt, amikor elveszítette ügyvéd édesapját. A család éppen az autójukkal ment valahova, amikor apja, aki vezetett, szívrohamot kapott, és meghalt. Édesanyja és ő viszont egy karcolás nélkül megúszták a balesetet, és ugyanez történt Mansfield gyermekeivel is.

A színésznő 1950-ben titokban férjhez ment Paul Mansfieldhez, első gyermeküket pedig 17 évesen hozta világra. Mikor férjét behívták a koreai háborúba, ő úgy döntött, hogy gyermekét édesanyjánál hagyva Los Angelesbe megy szerencsét próbálni. Mivel csak egy kisebb szerepet tudott megkaparintani, végül mégis hazatért, hogy nem sokkal később már családjával költözzön Beverly Hillsbe.

Míg rendületlenül járt a meghallgatásokra, egy cukorkagyárban dolgozott, hogy családjának megélhetést biztosítson. Hamarosan azonban a Warner Bros felfedezte a tehetségét, és innentől nem volt megállás a sztárrá válásában. Miután a színésznő haját platinaszőkére festette, és egyre több sztárallűrje kezdett lenni, férjével megromlott a viszonya, így a válás mellett döntöttek.

Villantás indította el karrierjét

Karrierjének elindulását mégis egy fotónak köszönheti, az egyik partira ugyanis egy mélyen dekoltált ruhában érkezett, és lekapták úgy, hogy maga Sophia Loren bámul be a ruhakivágásába. A fotó után a Playboy is felkérte címlaplánynak, ezek után pedig elhalmozták szerepajánlatokkal.

1958-ban újra megházasodott - feleségül ment a magyar származású testépítőhöz, Mickey Hargitayhoz. A férfi szerelme jeléül vett egy spanyol stílusú kastélyt, melyet rózsaszínre festetett, ez volt ugyanis a színésznő kedvence. A medence szívet formázott, az aljára pedig a neve volt kiírva. Házasságuk alatt három gyermekük született: Miklós, Zoltán és a később szintén színésznővé vált Mariska. Miután azonban megjelent egy szexvideója, a stúdió is és férje is kirúgta.

1964-ben újra férjhez ment Matt Cimber rendezőhöz, akitől egy fia született. Ám karrierje kudarca miatt inni kezdett, amit harmadik férje 1966-ban megelégelt, és elváltak. Ezek után éjszakai klubokba járt fellépni, ahol már mint a kor legnagyobb szexkirálynőjét jelentették be.

Egy ilyen fellépés után indultak tovább sofőrjével és gyermekeivel, ám belerohantak a traktorba. A sofőr és ő azonnal szörnyethalt, a gyerekek azonban megúszták.

Ezt is szeretjük