Jamie Lee Curtis fürdőruhás bombázó volt fiatalon: ritka fotókon a színésznő
Jamie Lee Curtis nagyon bájos nő volt fiatalon.

jamie-lee-curtis-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jamie Lee Curtis jelenleg a Borderlands című filmet forgatja Budapesten Jack Blackkel, Kevin Harttal és Cate Blanchett-tel. A színésznő büszke, hogy hazánkban lehet, Instagramjára számos csodás felvételt posztolt a fővárosunkról. Köztudott, hogy magyar gyökerekkel rendelkezik, nagyszüleit Schwartz Manónak és Klein Ilonának hívták, a papája a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkáról, a mamája a felvidéki Nagymihályról származott. Végül a zsidó házaspár az Egyesült Államokba emigrált, fiuk, Bernard Schwartz, vagy ismertebb nevén Tony Curtis már New Yorkban látta meg a napvilágot 1925-ben.

Jamie Lee Curtis fiatalkori fotói

A kétszeres Golden Globe-díjas színésznő legendás édesapja nyomdokaiba lépett, 18 évesen kezdte meg filmes karrierjét, először csak apró mellékszerepeket kapott: 1977-ben a Quency M.E. című sorozatban tűnt fel, de ugyanebben az évben szerepelt a Columbo egyik epizódjában mint pincérnő, az Operation Petticoat sorozatban rendszeresen benne volt. Első mozifilmjében, az 1978-as Halloween - A rémület éjszakájában a jószívű és kedves Laurie-t alakította, akit Michael Myers, a mániákus gyilkos üldözőbe vett.

Ennek a szerepnek köszönhetően a horrorok koronázatlan királynője lett abban az időszakban, olyan alkotásokban tűnt fel utána, mint A köd, A szalagavató fantomja vagy a Vágóhíd négy keréken. A Halloween-filmek folytatásaiban is főszerepet játszott. Karrierje során két Golden Globe-ot nyert, 1990-ben az Anything But Love, 1995-ben a True Lies - Két tűz között című alkotás miatt díjazták. A 62 éves színésznő napjainkban is aktívan forgat, nem mellesleg fantasztikusan néz ki, erről az idei Golden Globe-gála nézői is megbizonyosodhattak.

Fiatalon is páratlan szépség volt, régi fotóit nézegetve rábukkantunk egy 1983-as fotóra, amelyben egy királykék fürdőruhában pózolt egy jótékonysági divatbemutatón, amelyre modellként kérték fel. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen igazi álomalakja volt, bár a fotón vagy 180 centiméter magasnak tűnik, hiszen pont mellette állt a nála jóval alacsonyabb Danielle Brisebois, de valójában Curtis alacsonyabb, 170 centiméterre nőtt.

Képes összeállításunkban megnézheted Jamie Lee Curtis ritkán látott, fiatalkori fotóit.

Ezt is szeretjük