Marilyn Monroe-nak csúnyán beszólt Tony Curtis - Emiatt volt pipa a színésznőre

Marilyn Monroe hatalmasat csalódott Tony Curtisben, miután a színész beszólt neki.

marilyn monroe és tony curtis cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe egyik legnépszerűbb filmje az 1959-ben megjelent Van, aki forrón szereti című alkotás, ami röviden arról szól, hogy a két zenész, Joe és Jerry egy maffialeszámolás szemtanúi lesznek, azért, hogy elrejtőzzenek a rosszfiúk elől, nőnek álcázva magukat csatlakoznak egy lányokból álló együtteshez, amelynek énekesnőjébe, Vad Virágba mind a ketten beleszeretnek. 

Vad Virág bőrébe bújva csak úgy sziporkázott a színésznő, de a másik két főszereplő, Tony Curtis és Jack Lemmon is zseniálisan játszottak. A két színésznek a film nagy részét női ruhában, magas sarkúban és sminkben kellett leforgatnia. Ezek a körülmények mind a kettőjüknek megnehezítették a munkálatokat, de nem ez volt az egyetlen bökkenő. Charles Casillo Marilyn Monroe - A rivaldafény árnyékában című könyvében leírta, a szőke szépség hírhedt volt arról, hogy rengeteget késett a forgatásokról, ráadásul egy-egy jelenetet képes volt akár nyolcvan alkalommal is felvetetni, mert annyira maximalista jellem volt. Utóbbi miatt Tony Curtisnél is elszakadt a cérna.

Tony Curtis nagyon megsértette Marilyn Monroe-t

A film második felében Tony Curtisnek volt a legtöbb jelenete Monroe-val, emiatt a rendező, Billy Wilder mellett neki volt a legnehezebb dolga, hiszen volt, hogy órákat kellett a kényelmetlen ruhájában várni kolléganőjére. Még egy közös csókjelenetük is volt, aminek a nyersanyagát egy stábvetítőn le is adták. Az egyik kolléga akkor meg is jegyezte a sármos sztárnak:

- Látom, élvezted a csókolózást Marilynnel!

Curtis indulatosan felpattant, majd egy nagyon sértő mondat hagyta el a száját.

Mintha Hitlerrel csókolóztam volna!

A stáb egyik tagja, Paula Strasberg kérdőre vonta a színészt, mégis, hogy mondhat Marilynre ilyen szörnyűséget. Erre Tony Curtis csak annyit válaszolt:

- Próbáljon csak meg vele játszani, Paula, akkor majd megtudja.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Marilyn Monroe-t természetesen nagyon megbántotta a színész beszólása, ő maga sem értette, miért mondott rá ilyet. A könyv szerzője megjegyezte, hogy Curtis állítólag a forgatások alatt jól leplezte ellenszenvét, sőt, többször megdicsérte a színésznőt, hogy mennyire gyönyörű nő. Ezért is okozott neki nagy csalódást a férfi.

Amikor Curtis beszólt Monroe-nak, a sajtó több cikket is gyártott az esetről, a színész pedig nem tiltakozott mindezek ellen. A '60-as években több alkalommal negatív színben tüntette fel Monroe-t, később viszont már tagadta, hogy kicsúszott volna a hitleres megjegyzés a száján.

2008-ban Curtis bevallotta, hogy tényleg beszólt azon az ominózus stábvetítésen Monroe-nak, de ő azt iróniából mondta.

Bár Monroe tényleg sokat volt képes késni a forgatásokról, Jack Lemmon, a film másik sztárja szerint nem azért tette ezt, hogy ezzel is mutassa, mekkora díva ő valójában.

- Legendássá vált késései véleményem szerint soha, a legkevésbé sem rosszindulatból történtek. Egyetlenegyszer sem. Szó szerint betegesen rettegett előjönni az öltözőjéből. Nem is tudott szembenézni ezzel, amíg fel nem spannolta magát. Tudta, hogy enélkül képtelen lenne megcsinálni - idézett a könyv szerzője Lemmon egyik nyilatkozatából.

Charles Casillo: Marilyn Monroe - A rivaldafény árnyékában  
Alexandra Kiadó
4599 forint

Marilyn Monroe. Szépsége még mindig megigéz, szerelmi élete továbbra is lenyűgöz. Charles Casillo több év hosszas kutatómunkája és tucatnyi új interjú révén korábban sosem látott részletgazdagságban tárja elénk a hús-vér embert, a bámulatosan összetett személyiséget, a varázslatos és őrjítő, ám egyszersmind súlyosan sérült tehetséget.

Ez volt Marilyn Monroe utolsó fotózása

Képes összeállításunkban megnézheted azokat a képeket, amelyek Marilyn Monroe utolsó fotózásán készültek.

Ezt is szeretjük