Így néz ki most James Belushi, a Kutyám, Jerry Lee sztárja
James Belushi filmjének két folytatása is készült, ám egy baleset miatt az eredeti németjuhász nélkül.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Belushi-testvérek közül kétségkívül John Belushi volt a híresebb és népszerűbb, tragikusan fiatalon bekövetkezett halála pedig nagy szerepet játszott abban, hogy a mai napig kultikus rajongás övezi alakját, a tucatnyi anekdotáról nem is beszélve. Habár bátyja sikere elhomályosította James Belushi érdemeit, korántsem volt kevésbé tehetséges.


Az 1954-ben albán bevándorlók szülők gyermekeként született színész pályafutása a hetvenes évek végén kezdődött olyan kisebb szerepekkel, mint például Brian De Palma Őrjöngés című thrillere. Első komolyabb alakítását Michael Mann 1981-es Az erőszak utcái című filmjében láthattuk, de feltűnt például a Szerepcserében, A rémségek kicsiny boltjában és a Salvadorban is.

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb sztárja volt

Utóbbi mellékszerepek miatt szavaztak neki bizalmat a rendezők, a nyolcvanas évek folyamán pedig tucatnyi tömegfilm főszerepében is bizonyította tehetségét. Ezek közül a Belevaló fickók, Az új diri, a Vörös zsaru, a Homer és Eddie, illetve a Filofax emelkedik ki. Az évtized legnagyobb sikerét azonban az 1989-es Kutyám, Jerry Lee című zsarukomédiával aratta.

A szívmelengető akcióvígjáték megejtő bájjal mutatja be a Belushi által megformált hajthatatlan rendőr és a Jerry Lee nevű kutya nehézkes és konfliktusoktól sem mentes egymásra találását. A színész ekkor volt karrierje csúcsán, arról nem is beszélve, hogy nézők milliói szerettek bele az imádnivaló németjuhászba, akit a valóságban Cottonnak hívtak.

Mielőtt Cotton sztárrá vált volna, két éven keresztül dolgozott együtt Patterson rendőrtiszttel Kansas City-ben. Páratlan eredményeket ért el - rendőri pályafutása során több mint 24 letartóztatásból vette ki részét. A sors furcsa fintora, hogy a kutyát 1991. november 18-án akció közben lőtték le, amint egy rendőr meggyilkolásával vádolt bűnözőt próbált elfogni.

A filmnek két videóra szánt folytatása is készült, Belushi pedig az ezredfordulót követően a tévének dolgozott: 2001-től kezdődően nagy sikerrel vetítették Papás-mamás című sorozatát. 2003-ban Dan Aykroyddal közösen lemezt adott ki, 2006-ban pedig megjelent első könyve Az igazi férfiak nem kérnek bocsánatot címmel.James Belushi háromszor nősült, és három gyermeke született. Jelenlegi felesége Jennifer Sloan, akivel 1998-ban állt az oltár elé.
Ezt is szeretjük