43 évesen kirúgták a legendás színésznőt - Túl öregnek találta Hollywood Isabella Rossellinit

Isabella Rossellini őszinte vallomást tett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Isabella Rossellini az egyik leggyönyörűbb színésznő volt fiatalon - nem véletlenül kapta meg a csábító Lisle szerepét a Jól áll neki a halál című filmben. Ennek fényében nem meglepő, hogy évekig volt a Lancôme márka arca is, amíg a vezetés úgy nem döntött, hogy 43 évesen túl öreg ahhoz, hogy vele reklámozzák a termékeiket. Ingrid Bergman lánya 14 éven át promotálta a márkát, így érthető, hogy nagyon fájt neki, amikor közölték, hogy kirúgják a cégtől.

Elbocsátották, mert túl öregnek tartották

- Azt mondták, hogy a reklámoknak a nők álmait kell tükrözniük, nem a valóságot. És a nők a fiatalságról álmodnak, én pedig nem voltam többé fiatal, szóval mennem kellett. Nagyon igazságtalannak éreztem a döntésüket. A kötelező nyugdíjazásom rányomta a bélyegét az egész karrieremre.

Amikor a Lancôme kirúgott, a többi modellügynökség is elbocsátott, és filmszerepekre sem hívtak vissza többé. Nem mondhatom, hogy nem keserített el a dolog. Imádok pózolni, előadni magam, és soha többé nem mutathattam meg senkinek, hogy mire vagyok képes. Ez fájt a legjobban - nyilatkozta.

Két évvel ezelőtt a cég azonban új főnököt kapott Françoise Lehmann személyében, aki azonnal felkereste a színésznőt, hogy ismét dolgozzanak együtt.

- Meg kell mondjam, nagyon meglepett a dolog. Kirúgtak 43 évesen, mert túl öreg voltam, most 63 vagyok, és kellenék. Hahó, nem lettem fiatalabb! De úgy gondoltam, hogy adok nekik egy esélyt, mert kíváncsi voltam. Kicsit korábban érkeztem a megbeszélésre, az épület előtt ácsorogtam kicsit, amikor megállt mellettem egy motoros, levette a sisakját, és előbukkant egy csodaszép, szőke hajú nő, majd barátságosan köszöntött: "Szervusz, Françoise vagyok" - mondta. Ekkor már tudtam, hogy itt bizony radikális változások történtek.

Atyáskodó, hatvanas férfiakhoz voltam szokva. "Miért én?" - kérdeztem tőle. Olyan régi sztorit ástatok elő velem. És erre ezt felelte: "Hibát követtünk el, és szeretném helyrehozni". Annyira megérintettek a szavai, hogy azonnal tudtam, hogy újra együtt akarok dolgozni velük - mondta a színésznő.

És valóban forradalom történt: a fiatal, huszonéves modellek helyett olyanok kerültek a címlapokra, mint Jane Fonda, Helen Mirren vagy Isabella Rossellini. És a nők imádták az idősebb szépségeket.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük