Zaklatás, lelki terror, ütlegek és egy bűnös viszony

Még a filmsztároknak is van rejtegetnivalója. Íme, 3 híresség, aki kipakolt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hollywoodi sztárok jobban őrzik titkaikat, mint a közönséges halandók. Ők ugyanis nemcsak magánszférájuk sérülésétől tartanak, hanem népszerűségük elvesztésétől is rettegnek. Így aztán sehol máshol nem tudják úgy kuszálni a titkolni kívánt események pókfonalát, mint a film tengerentúli fővárosában. Ám előbb vagy utóbb mégiscsak eljön az idő, és az ember valamilyen okból kifolyólag könnyíteni akar a lelkén.

Robert Wagner és Barbara Stanwyck a Titanic forgatásán

A most következő sztárok súlyos vagy éppen pikáns titkukat fedik fel – hogy mennyi az őszinteség, és mennyi a hatásvadászat a történetükben, annak eldöntését olvasóinkra bízzuk.

Cybill Shepherd és egy rejtélyes zaklató

A modellből és szépségkirálynőből lett színésznőre a magyar közönség leginkább az 1985 és 1989 között forgatott Simlis és a szende című krimisorozat révén emlékezhet. Bár a sztárnak nem ez volt az első szerepe – már a kultikus Taxisofőrben is felbukkant deNiro oldalán -, mégis általa vált ismertté a filmszakmában, csakúgy, mint kollégája, Bruce Willis.

Ami a magánéletét illeti, rengeteg hírességhez - Elvis, Peter Bogdanovich, Charles Grodin, Don Johnson vagy éppen Jeff Bridges - fűzte rövidebb-hosszabb viszony, legtöbbjükről önéletrajzi kötetében is megemlékezik.

Viharos szerelmi élete ellenére, vagy talán éppen ezért, őt sem kerülte el az, hogy ne zaklassák szexuálisan, ám az 57 éves színésznő nem árulta el a férfiú nevét, csak azt, hogy egyáltalán nem viselkedett vele úriember módjára.

Amikor ugyanis szakítani akart vele, a pasas megragadta a nyakláncánál fogva, kirángatta a konyhába, és ráförmedt, nehogy azt higgye, el tud szökni, különben is nála vannak a kocsikulcsai. Szerencsére voltak még a házban, akik lefogták a dühöngő udvarlót mindaddig, amíg a szőkeség meg tudott lógni.


- Időbe telik, amíg az ember képes újra megbízni a férfiakban. Képes újra megbízni magában, hiszen állandóan gyötri magát: hogy lehet az, hogy valaki, aki tökéletesnek tűnik, hirtelen szexet követel, és ha nem kapja meg, akkor terrorizálni kezd? – vallotta a sztár sok évvel később.

Bár egy nő zaklatásáról szóló történet mindig megdöbbentő, azért azt se feledjük, mindezt akkor mesélte el a színésznő, amikor az Open Window című filmjét népszerűsítette Amerika-szerte. A drámában ugyanis – micsoda egybeesés - éppen egy megerőszakolt lány édesanyját alakítja.

Robert Wagner furcsa viszonya és egy tisztázatlan haláleset

A színészt nálunk leginkább a kilencvenes évekbeli Nyomoz a páros sorozat milliomos Hart-házaspárjának történetei révén ismerhetik, illetve ő alakította az Austin Powers filmekben a szemkötős Második nevű Genya-alkalmazottat.
Most azonban sokkal régebbi dolgokról esik majd szó: a 78 éves Wagner a Pieces Of My Heart, vagyis Szívem darabkái című memoárjában többek között élete ötven évvel ezelőtti pikáns titkáról rántja le a leplet.

Vallomása szerint alig volt 22, amikor az 1953-as Titanic forgatásán viszonyba bonyolódott a nálánál 32 évvel idősebb ünnepelt színésznővel, Barbara Stanwyck-kel. Bár akkoriban mindketten függetlenek voltak, Hollywood nem nézte volna jó szemmel a köztük lévő nagy korkülönbséget, így aztán kizárólag titokban találkozgattak.


Ám ahogy egyre komolyabbá vált a kapcsolatuk, valamit a stúdiófőnökök is megneszelték, arra akarták rávenni a fiatalembert, hogy házasodjon össze a korban hozzáillő Terry Moore színésznővel.

- Mindkettőnket váratlanul ért, hogy a stúdió közzétette, jegyben járunk! Nem hívtak, nem is beszéltünk erről soha, egyszer csak megláttam az újságokban. Teljesen kiborultam: először is, ott volt nekem Barbara, akit imádtam. Ráadásul Terry sokkal fiatalabb volt, mint ő, így – hogy is mondjam – nem röpdösött az örömtől, amikor meghallotta a hírt.

Végül mégiscsak véget ért a viszony, Wagner ugyanis beleszeretett kolléganőjébe, Natalie Woodba, akit 1957-ben el is vett. Bonyolult kapcsolatukról, válásukról, újraházasodásukról, majd a színésznő rejtélyes vízbefúlásáról is megemlékezik a híresség a könyvben, egyúttal igyekezvén eloszlatni azon pletykákat, hogy neki is köze volt a sztár halálához.

George Lazenby és a családi terror

A sármőr Bondot játszó színészekről valahogy azt feltételezné az ember, a magánéletben legalább olyan úriemberek, mint a vásznon. Talán Pierce Brosnanre ez igaz is, ám nagyon úgy tűnik, Lazenby a szabályt erősítő kivételek közé tartozik. A 69 éves színész az 1969-es Őfelsége titkosszolgálatában című sztoriban alakította a szuperkémet, ám ez mégsem hozta meg neki a várva várt elismerést, így egészen a közelmúltig nem is nagyon hallottunk róla.


Mostanában zajlik azonban válópere Pamela Shriver ex-teniszsztártól, és bizony egyre-másra kerülnek elő a piszkos kis részletek. A 46 éves nej elmesélte, hogyan ütötte-verte élete párja, ráadásul időközben született három kicsiny gyermeküket sem kímélte – volt, hogy sört kínált nekik, máskor meg az asszonyt fenyegette, megöli, ha elhagyja. Ezek után a bíróságon megjelent az előző feleség is: Christina Master szintén hasonlókról számolt be, amikor elmesélte, micsoda verésnek és lelki terrornak volt kitéve akkoriban.

Végül megjelent közös lányuk, a 34 éves Melanie is, aki bevallotta, azért küszködött sokáig étkezési zavarral, mert az apja állandóan piszkálta, amiért nem elég sovány.
A vádakat elemezve a bíróság augusztus végén átmenetileg Shriver gyámsága alá helyezte a piciket, az idős sztár ugyan hetente háromszor látogathatja őket, de nem maradhat velük egyedül.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A kialakult helyzetet persze némiképp bonyolítja, hogy időközben felbukkant Lazenby eleddig titkolt lánya, az Ausztráliában élő Jennifer Lazenby, aki a színész egy rövidke viszonyából született, 46 évvel ezelőtt. Bár a hölgy sokáig nem akart a nyilvánosság elé állni, végül úgy döntött, meg kell védenie apja becsületét: szerinte ugyanis a színész „nagyon jó ember”.

- Én csakis pozitív dolgokat tapasztaltam vele kapcsolatban az évek során – mondta a bíróságon, akik vallomása alapján kénytelenek lesznek majd újraértékelni a korábbiakat.

Ezt is szeretjük