Grace Kelly minden idők egyik legszebb menyasszonya volt - Íme, Hollywood dívái esküvőjük napján
Képeken Hollywood csillagai menyasszonyi ruháikban.

grace-kelly-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az évszázad esküvőjeként vonult be a történelembe, amikor 1956. április 18-án III. Rainer monacói herceg oltár elé vezette Grace Kellyt. A hollywoodi filmcsillagból ezen a napon igazi hercegné vált, megelevenítve ezzel a tündérmesék boldog befejezéseit, és valóra váltva megannyi kislány dédelgetett álmát.

Hollywoodi dívák esküvői ruhái

A ceremóniát sosem látott érdeklődéssel fogadta a világ. A Monacói Szent Miklós-katedrálisban tartott menyegző során az ifjú pár minden lépését forgatócsoportok és fotósok hada rögzítette. A színésznő menyasszonyi ruhája is minden képzeletet felülmúlt. Nem csoda, hogy később az  Alexander McQueen divatház is inspirálódott belőle Katalin ruhakölteményének megalkotásakor.

Az MGM stúdió ajánlotta fel Helena Rose jelmeztervező kreációját, amelyet ő és harminc varrónőből álló csapata alkotott meg. A selyemtaftból és antik csipkéből készült alkotáson hat héten keresztül dolgoztak. A ruhához egy 100 méteres csipkével szegélyezett uszály is tartozott, amelytől a díva tényleg úgy nézett ki a nagy napon, mintha csak egy mesekönyv szereplője kelt volna életre.

Nem Grace Kelly volt az egyetlen színésznő, aki lenyűgözően szép menyasszony volt, képes összeállításunkban megnézheted, mit viseltek esküvőjük napján az álomgyár csillagai. 

Ezt is szeretjük