A 76 éves Helen Mirren ezüst estélyiben ragyogott: csodásan nézett ki a színésznő
Helen Mirren ellopta a show-t a vörös szőnyegen, álomszép volt feltűnő szettjében.

helenmirren-getty-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Helen Mirren 1945-ben született Londonban, édesanyja brit, édesapja pedig egy orosz nemesi család sarja volt. Eredeti neve úgy hangzott: Jelena Mironova. Már a gimnáziumban színészetet tanult, számos darabban kipróbálhatta magát.

Annyira tehetségesnek bizonyult, hogy alig húszévesen az Old Vic nevű londoni színház színpadán alakíthatta Kleopátrát. Utólag úgy gondolja, ez volt az, ami beindította a karrierjét. 

Helen Mirren ezüst estélyiben

A hatvanas években a színpadon bizonyított, majd a hetvenes és nyolcvanas években igazi filmcsillag lett belőle. Olyan alkotásokban szerepelt, mint az 1979-es Caligula vagy az 1980-ban készült Hosszú nagypéntek. 

Ő az egyetlen olyan személy, aki az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is elérte a “A színészet hármas koronája” elnevezésű, nem hivatalos elismerést. Ez azt jelenti, hogy minden rangos díjból legalább egyet nyert, Helen Mirrennek pedig egy Oscar-díja, négy BAFTA-díja, három Golden Globe-díja, négy Emmy-díja, valamint egy Tony-díja van. 

Helen Mirren a bizonyíték arra, hogy a ragyogóan nőies kisugárzás hetven felett is megőrizhető.
Helen Mirren a bizonyíték arra, hogy a ragyogóan nőies kisugárzás hetven felett is megőrizhető.
Fotó: Patricia Schlein/Star Max / Getty Images Hungary

A 76 évesen is lenyűgözően energikus és csinos színésznő hétfő este a Roundabout Theatre Company Paint The Town elnevezésű gálájára volt hivatalos, ahová férjével, Taylor Hackforddal érkezett.

Az alkalomra egy elképesztően feltűnő, ragyogóan fényes Dolce & Gabbana ezüst estélyit választott, aminek a dereka, ujjai, valamint a szoknyája nagyobb kövekkel volt díszítve. Ehhez ezüst ékszereket, illetve fekete kabátot, hajpántot párosított. A cipőt sem bízta a véletlenre, egy hegyes orrú, ezüst-fekete csizmát vett fel.

A színésznő nem tud hibázni, minden gálán ő az egyik legszebb.
A színésznő nem tud hibázni, minden gálán ő az egyik legszebb.
Fotó: Michael Loccisano / Getty Images Hungary

A szetthez képest a sminkje visszafogott volt, a szemét és a szemöldökét csak nagyon finoman hangsúlyozta ki, a száját egy sötétebb rózsaszín árnyalattal rúzsozta ki. Ennyi is elég volt a tökéletes összhatáshoz, Helen Mirrenen ugyanis kicsit sem fog az idő. Nem csoda, hogy a férje láthatóan nagyon büszke volt rá az este folyamán. 

Ezen az eseményen a sztár kivételesen nem díjat vett át, ő volt az, aki átadta. A Jason Robards-díjat Chira Rivera színésznőnek nyújtotta át. 

Helen Mirren dögös fehérneműben, fiatalon

Helen Mirren szépségével és stílusával mindenkit lenyűgöz, hetven fölött is pazarul jelenik meg a vörös szőnyegen, egyszerűen nem tud hibázni. A karrierje elején is rendkívül erős női energiákkal rendelkezett, szépségével biztosan sokakat megigézett.

Cover-fotó: Getty Images/ Vivien Killilea

Ezt is szeretjük