Fotók! Így néznek ki most a Házibuli szereplői

A nyolcvanas évek tinijei, Vic, Mathieu, Philipe és barátaik régen felnőttek. Vajon mi történt velük a házibulin elcsattant csókok óta?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Francois Beretton, Vic apja - Claude Brasseur

A főszereplő kamaszlány apját - vagy ahogy ő nevezi, idomítóját - Claude Brasseur, a neves francia színész-komikus alakítja. Francois papa és felesége a film első részében épp házasságuk sokadik válságát élik át, ezért nem marad sem idejük, sem energiájuk arra, hogy a 13 éves Vic bonyodalmas lelki életét és első szerelmének történetét nyomon kövessék.
A film azontúl, hogy a fiatalokhoz szólt, igyekezett igényes maradni. A  zsörtölődő atyát megformáló Claude Brasseur például 1980-ban, amikor a Házibuli első része a mozikba került, már komoly filmes karriert tudhatott maga mögött.

Claude Brasseur és Brigitte Fossey

Az 1936-ban született színész húsz éves korában debütált a mozivásznon. Hazájában igazán ismertté a Vidocq legújabb kalandjai című tévésorozat tette. Olyan kiváló francia rendezők filmjeiben játszott, mint Renoir, Godard vagy Truffaut, így nem csoda, hogy a Házibulit jegyző Claude Pinoteau őt kérte fel a csapodár fogorvos apuka szerepére.

A sokoldalú sztár remek választásnak bizonyult, a feleségét alakító Bridget Fossey-val a finom francia komédiázás magasiskoláját mutatták be, mind a Házibuliban, mind pedig két évvel később a Házibuli folytatódikban.
A színész túl a hetvenen is fáradhatatlanul forgat, és - bár filmjeit a nemzetközi közönség kevésbé ismeri - hazájában továbbra is töretlen a népszerűsége. Talán kevesen tudják róla, de Claude Brasseur szenvedélyes sportoló, fiatal korában még az olimpiai bobcsapatnak is tagja volt, a nyolcvanas években pedig részt vett a Párizs-Dakar ralin.

Francoise Beretton, Vic anyja - Brigitte Fossey

A zűrös kiskamasznak - ahogy ez lenni szokott - anyjával sincs felhőtlen kapcsolata, mert őt is túlságosan elfoglalják a saját gondjai. Például a féltékenység és a bosszú: amikor ugyanis megtudja, hogy férje megcsalta régi szeretőjével, mindent összetör a vetélytársnő boltjában, majd félrelép Vic egyik tanárával.

A filmbéli Beretton család

Brigitte Fossey és Claude Brasseur parádés játékkal, könnyed humorral és finom iróniával mutatja be az egymás idegeire menő - hol szétköltöző, hol kibékülő - középkorú házaspár civakodásait.

Vic mamája képregényrajzoló, csinos és fiatalos nő, mégsem tud lánya igazi barátnője lenni, helyette a dédnagymama, a kamaszos lelkű Poupette tölti be ezt a szerepet. Brigitte Fossey 1946-ban született, és alig töltötte be ötödik életévét, amikor először kamera elé állt René Clément Oscar-díjas filmjében, a Tiltott játékokban. Zongorázni és táncolni tanult, majd fordítóként dolgozott, míg végleg el nem csábította a mozi világa.

Játszott a filmtörténet legnagyszerűbb alkotásai között számon tartott Cinema Paradisóban, de kiváló angoltudásának köszönhetően hollywoodi produkciókban is felbukkant. Robert Altman 1979-es remekében, a Kvintettben ő játssza Paul Newman feleségét. A még idősebb korában is bájos, szőke színésznő a kilencvenes évek óta csak tévéfilmekben szerepel. Ami a magánéletét illeti, Jean-Francois Adam filmrendezővel kötött házasságából egy lánya született.

Mathieu, Vic első szerelme - Alexandre Sterling

Vic - meglepő módon - egy házibuliban ismerkedik meg élete első nagy szerelmével, Mathieu-vel.A lányos képű Alexandre Sterling mindössze 14 éves volt, amikor eljátszotta a tinédzser amorózót, és egy csapásra tele lett a posztereivel minden lányszoba. Szerelmes csitrik ezrei képzelték magukat a szerencsés Sophie Marceau helyébe az összebújós-táncolós jelenetekben, és hallgatták elandalodva Richard Sanderson romantikus slágerét, a Dreams are my reality-t.

(%youtube(http://www.youtube.com/watch?v=ljFdmDzYcl4)%)

Mathieu még a második részben is felbukkant a szerelméért újra küzdeni kész régi lovag szerepében, ezután azonban a nemzetközi közönség már nem nagyon hallott a színészről. Sőt, a francia mozirajongók sem, mert az ifjú titán színészi karrierje a Házibulival és egy-két kevésbé jelentős filmmel ki is fújt. Hangját azonban továbbra is hallatta, ugyanis sikeres énekessé avanzsált. 1984 és 1991 között négy lemezt jelentetett meg andalító dalaival.

Philipe, Vic szerelme a második részben - Pierre Cosso

1982-ben a házibuli folytatódott, és az ekkor már 15 éves Vic új nagy ő-re talált, ezúttal Pierre Cosso személyében. A világítóan kék szemű szívtipró Philipe, a 18 éves főiskolás srác szerepében pillanatok alatt elérte Mathieu - sőt, meg is haladta - népszerűségét. Egy időben alig lehetett olyan Bravo-címlappal találkozni, amiről ne ő villogtatta volna az olvadozó tinikre fogpasztareklám-mosolyát.

Alexandre Sterling és Pierre Cosso

Hihetetlen, de az egykori ábrándos arcú ifjonc ma már 48 éves. Pierre Cosso Algériában született, és modellfiús fizimiskája miatt mintha csak neki találták volna ki a romantikus hősszerelmes karakterét. Kapott is ilyen szerepeket bőven, sőt, a valóságban is meghódította filmbeli kedvese, Sophie Marceau szívét, bár az álompár nem volt együtt túl sokáig.

Az énekes-színész második - és egyelőre utolsó - nagy sikerét egy nyolcvanas években játszódó Hamupipőke-történetben aratta. A Cinderella 80 betétdala, a Stay - a színész és filmbeli partnernője, Bonnie Bianco előadásában - nagy sláger volt 1987-ben. Pierre Cosso a magyar tévénézőknek a Megperzselt szívek című francia sorozat lázadó szívtiprójaként is ismerős lehet. Az ötödik iksz felé közeledő, ám még mindig sármos sztár egy négy éves kisfiú, Lino büszke papája.

Vic Beretton - Sophie Marceau

Sophie Marceau alig töltötte be a 14-et, amikor minden színészi tapasztalat nélkül elnyerte a ma már kultuszmozinak számító film főszerepét. A kamionsofőr csitri lányából pillanatok alatt sztár lett, és - bár karrierjében akadtak vargabetűk - mára a legelismertebb európai színésznők közé tartozik. A szerelmesen csapongó tini, Vic szerepéért a Házibuli 2-ben megkapta a legígéretesebb tehetségnek járó Cézár-díjat.

Sophie Marceau a Házibuliban Pierre Cossóval, és napjainkban

Hazai sikerei után a francia sztárt Hollywood is befogadta, és olyan filmekben bizonyíthatta tehetségét, mint A rettenthetetlen vagy a James Bond: A világ nem elég. A szexis híresség rendezőként is egyre sikeresebb, 2002-es nagyjátékfilmje, a Beszélj a szeremről jó kritikai fogadtatást kapott. Legutóbb pedig a Kémnők című drámában láthatta a közönség.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Sophie Marceau-nak két gyermeke van - az egyik exférjétől, Andrzej Zulavski rendezőtől, a másik pedig Jim Lemley producertől. A 43 évesen is gyönyörű színésznő új partnere Christopher Lambert.

OLVASD EL EZT IS!

  • arnold schwarzenegger
  • terminátor

Így néznek ki most a Terminátor 1-2 sztárjai

Ezt is szeretjük