Hollywood szexuális ragadozója hiába könyörgött, nem kegyelmeztek neki: újabb 16 évre ítélték Harvey Weinsteint

Döntött a bíróság, Harvey Weinsteint további 16 évre ítélték Los Angelesben.

GettyImages-1243724395
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harvey Weinsteint további 16 év börtönbüntetésre ítélte a Los Angeles-i bíróság egy 2013-ban elkövetett szexuális zaklatása miatt.

Hollywood egykori filmes mogulja jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti New Yorkban, írta meg a CNN.

Harvey Weinstein Los Angeles-i ítélete

Az ítélet kihirdetése előtt Weinstein felszólalt a bíróságon, és továbbra is tagadta, hogy bármiféle jogsértést elkövetett volna, szerinte egyértelműen felültették őt, és a nő, aki beperelte, csak a pénzére hajt.

GettyImages-1186744029
Fotó: Scott Heins / Getty Images Hungary

- Fenntartom, hogy ártatlan vagyok. Soha nem erőszakoltam meg vagy bántalmaztam Jane Doe 1-et. (A felperest valójában nem így hívják, ez csak egy álnév azért, hogy ezzel védjék a személyét - a szerk.) Soha nem ismertem ezt a nőt, és valójában ő sem ismer engem. Ez a pénzről szól - állította.

Az áldozat vallomásából kiderült, hogy Weinstein még 2013-ban egy filmfesztivál ideje alatt egy hotelszobában bántalmazta.

- Kérem, ne ítéljenek életfogytiglanra, nem érdemlem meg - könyörgött.

Bár ennyire szigorú büntetést nem kapott, de nagy eséllyel már örökre a rácsok mögött marad: a 23 évéhez további 16 év adódik hozzá, ez így már 39 esztendőnek felel meg, az exproducer márciusban már 71 lesz, ráadásul az egészségi állapota is rengeteget romlott az elmúlt években.

GettyImages-476214969
Fotó: Steve Granitz / Getty Images Hungary

A 2013-as ügyben elítélték végül, egy másik vádpont alól felmentették, három vádpontban pedig az esküdtszék nem tudott egyezségre jutni.

A MeToo kirobbanása óta már több mint 80 ember vallott arról, hogy Weinstein nemi erőszakot vagy bántalmazást követett el ellenük. Már a '70-es években is több áldozata volt, folyamatosan visszaélt a hatalmával és a befolyásával. Először 2020-ban ítélték el. Várhatóan ügyvédjeivel fellebbez majd az újabb ítélet miatt.

Elon Musk szexbotránya

Egy légiutas-kísérő azt állította, hogy Elon Musk az erotikus szolgáltatásaiért cserébe lovat akart venni neki, de még a péniszét is mutogatta neki.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük