Harry herceg őszinte vallomása: Vilmossal így megromlott a kapcsolatuk

Igazak a pletykák a testvérek rossz viszonyáról - Harry herceg maga mesélt erről.

vilmos-harry-herceg-kapcsolata-vallomas-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Harry és Vilmos herceg kapcsolata hosszú éveken át példaértékű volt: anyjuk korai halála összekovácsolta a fiúkat, akik mindenben támogatták egymást, sőt még egymás szomszédjában is laktak, hogy minél több időt tölthessenek együtt. 

Ilyen most Vilmos és Harry herceg kapcsolata

Katalin hercegné érkezése sem okozott problémát kettejük között, olyanok voltak hármasban is, mint borsó és a héja, együtt végezték a jótékonysági munkáikat, Harry rengeteget lógott testvéréék lakásában, és nagyokat játszott az unokaöccsével, Györggyel, később pedig a kis Charlotte-tal is. A rajongók azt hitték, eltéphetetlen kötelék van a két testvér között, azonban egyvalaki mégis éket vert közéjük - Meghan hercegné.

Az elvált, egykori amerikai színésznő érkezése alaposan felkavarta az állóvizet, Harry legközelebbi barátai és családja sem támogatták az esküvőt - kérték, hogy várjon még egy keveset, és ismerje meg jobban a leendő aráját, mielőtt oltár elé vezeti. Nagyapja fogalmazott a legélesebben:

"A színésznőkkel megjelenünk, de nem vesszük el őket".

A herceg nem hallgatott a jótanácsokra, helyette inkább elvágott minden szálat a gyerekkori legjobb barátjával, sőt még a bátyjával is. Erről egy közös barátjuk mesélt korábban a Daily Mailnek:

- Skippyvel gyerekkoruk óta barátok voltak, mindig Harry mellett állt, hűséges, szavahihető ember, aki soha egyetlen részletet nem árult el a trónörökös életéről, de persze neki is mennie kellett. Hogy miért? Mert azt merészelte tanácsolni Harrynek, hogy ne vegye feleségül Meghant. Nagy árat fizetett érte: az esküvőre még meghívták, de azóta száműzetésbe került.

Vajon Vilmos herceggel miért romlott meg a kapcsolata? Biztosan köze nincs ahhoz, hogy Vilmos arra kérte Harryt az esküvő előtt, hogy ne siesse el ennyire a nősülést. Szóval Harry és Skippy nem igazán beszélnek egymással, Vilmosék mellől pedig elköltöznek heteken belül. Rejtély, ez kinek a hatása, illetve kifejezett kérése - nyilatkozta márciusban Harry és Skippy egyik közeli barátja.

Később újabb megerősítést nyert az a pletyka, hogy Meghan elmarja az embereket Harry közeléből - a család életrajzírója, Angela Levin is úgy véli, hogy ez az igazság:

- Meghan finoman szólva nem túl népszerű Harry barátai és ismerősei körében. Korábban Harry volt az összejövetelek lelke és mókamestere, Meghan pedig nem ehhez szokott, és megpróbálja túlragyogni a férjét. Nem tetszik nekik az sem, hogy az érkezése óta alig látják a herceget, ráadásul sokak szerint sokkal visszafogottabbnak kellene lennie, és nem ilyen élesen kimutatnia, hogy ő viseli otthon a nadrágot - nyilatkozta Levin a CBS új dokumentumfilmjében.

Harry őszinte vallomást tett

Most Harry herceg is megszólalt arról, mi igaz a pletykákból, és egyáltalán nem oszlatta el a kételyeket: kerek perec kimondta, hogy Vilmossal megromlott a kapcsolatuk.

- Ezzel a szerepkörrel, ezzel a munkával rengeteg nyomás jár. Nehéz ennek a családnak a része lenni. Néha a dolgok csak megtörténnek, van, ami elkerülhetetlen. Nézd, mi testvérek vagyunk, mindig azok is leszünk. De mostanság nagyon különböző utakon járunk. Ennek ellenére én mindig itt leszek, ha baj van, és tudom, hogy ő is mellettem áll majd. Már nem látogatjuk egymást olyan gyakran, egyszerűen sok a dolgunk. És tudjátok,

mint minden testvér kapcsolatában, nekünk is vannak jobb és rosszabb periódusaink.

Anyám azt tanította nekem, hogy mindig ragaszkodjak az elveimhez, akkor is, ha a pozícióm és a feladatköröm mást is diktálna. Éppen ezért számomra a családom az első, a legfontosabb, hogy őket megvédjem. És már van családom, akit megvédhetnék. Ha bárki tudná, amit én tudok, akkor ugyanezt tenné a helyemben, ezt bizton állíthatom - nyilatkozta az ABC legújabb minisorozatában, ami a Harry & Meghan: An African Journey - azaz Harry és Meghan: Egy afrikai utazás - címet kapta.

Korábban Diana hercegnő egykori bizalmasa, Lady Campbell is megerősítette, hogy Harry és Vilmos valóban Meghan miatt kapott össze:

- Harryt teljesen a bűvkörébe vonta Meghan, nagyon megváltozott. Mindent felad érte, eltávolodik a régi barátaitól, megváltoztatja az alapvető szokásait miatta. Persze egy házasságban mindenki változik kicsit, de Meghannak nem szabadott volna éket verni Vilmos és Harry közé. Vilmos herceg nagyon féltette Harryt, ezért az eljegyzésük után többször is megkérdezte, hogy nem érzi-e úgy, hogy túl gyorsan halad a kapcsolat.

Harry persze foggal-körömmel védte Meghant, és a testvérpár kapcsolata azóta nem a régi. Viccelődnek egymással a nyilvánosság előtt, hogy azért nem érnek rá találkozni, mert Vilmosnak mosogatnia kell otthon, Harryt pedig úgy kell kiszakítani a szerelmi fészekből, azonban a poénok mögött tényleges probléma áll - nyilatkozta a műsorban.

Kis híján verekedésig fajult a dolog

Harry herceg életrajzírója, Duncan Larcombe szerint sokkal rosszabb a helyzet, mint képzelnénk - a két testvér annyira összeveszett, hogy egy alkalommal majdnem verekedés lett a vége.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük