Harry nem Károlyra hasonlít: erre a felmenőjére ütött a herceg
Van a királyi családban valaki, aki nagyon hasonló személyiség volt, mint Károly herceg és Diana hercegnő kisebbik fia.

harryherceg-getty-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A most 37 éves Harry herceg 1984 őszén látta meg a napvilágot Károly herceg és Diana hercegnő kisebbik fiaként. Nagyon hamar kiderült, teljesen más a személyisége, mint bátyjáé, Vilmos hercegé. 

Míg az idősebb herceg megfontolt, komoly és tisztelettudó volt már kisgyerekként is, Harry egészen kiskorától igazi lázadó volt. A fotókon gyakran grimaszolt, előszeretettel rosszalkodott akkor is, amikor az egész világ árgus szemekkel figyelte őket különféle eseményeken. 

Harry herceg VIII. Eduárd királyra hasonlít 

Diana hercegnő 1997-ben bekövetkezett tragikus halálakor Harry herceg csupán 13 éves kiskamasz volt, nem csoda, hogy elképesztően rosszul érintette őt édesanyja elvesztése. Fiatal kora ellenére olyan mély gyásszal kellett megbirkóznia, amivel sokszor a felnőttek sem tudnak. Lázadó természete ekkor minden korábbinál jobban felerősödött, a királyi család rajongói pedig gyakran tették fel a kérdést: mégis kire ütött? Sem Károly herceg, sem Diana hercegnő nem volt ennyire vad, önfejű és zabolátlan. 

Harry herceg a széltől is óvja Meghan Markle-t.
Harry herceg a széltől is óvja Meghan Markle-t.
Fotó: Dia Dipasupil / Getty Images Hungary

Van azonban a herceg felmenői között valaki, akinek élete és személyisége sok hasonlóságot mutat Harryével. Ő Erzsébet királynő nagybátyja, az angol király, VIII. Eduárd, aki szerelméért, egy elvált amerikai nőért képes volt lemondani a trónról és szakítani a családjával. 

VIII. Eduárd király 1936 januárjában az Egyesült Királyság és India uralkodója, azonban csak 326 napig bírta a fején tartani a koronát. Halálosan szerelmes volt ugyanis Wallice Simpsonba, aki ekkor már kétszer is elvált. Másodszorra éppen a király kedvéért. 

Az anglikán egyház - aminek a mindenkori uralkodó a feje - tiltotta, hogy a király olyan feleséget válasszon, akinek még él az előző férje, Wallice-nak pedig mindkét exe életben volt.

VIII. Eduárd képtelen volt az eszére hallgatni, a szíve után ment. Bejelentette lemondását, Franciaországba költözött kedvesével, és feleségül vette.

Harry herceg 2020-ban nagyon hasonló döntést hozott, szintén a szerelem motiválta. Ekkor jelentette be, hogy Meghan Markle-t és kisfiukat, Archie Harrisont Amerikába költözteti, és mindannyian szakítanak a királyi családdal. Csak az érdekelte, hogy felesége és fia boldog legyen, bevállalta, hogy nagyon megromlik a kapcsolata a királynővel, Károllyal, Vilmossal, sőt még Katalin hercegnével is. 

 - VIII. Eduárd rájött, hogy élete hátralévő részében nincs mit csinálnia, csak van a világban, és nagyon kevés az, amit megtehet - mondta a királyról a GB Newsnak Kinsey Schofield, a királyi család szakértője, majd hozzátette, Harry herceg abban hasonlít rá, hogy ő is szabadabb életre vágyott, és a szívét követte. 

Harry herceg és Meghan Markle otthona

Harry herceg és Meghan hercegné az Amerikai Egyesült Államokba költöztek még tavasszal, először Los Angelesben laktak Tyler Perry színész és komikus villájában, ám a terveik között volt, hogy vásárolnak egy saját otthont maguknak. 

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images/Kevin Mazur

Ezt is szeretjük