Erzsébet királynőnek már csak ez hiányzott: Harry herceg ezért fenyegeti perrel a brit kormányt
Harry herceg és családja nem érzik magukat biztonságban az Egyesült Királyságban.

GettyImages-842535488
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután 2020-ban Harry herceg és Meghan hercegné bejelentették, hogy visszalépnek a királyi családban betöltött magas rangú szerepkörükből, elveszítették az arra vonatkozó jogukat, hogy a brit adófizetők pénzéből állják számukra a rendőri védelmet, ha az Egyesült Királyságban tartózkodnak.

Sussex hercege akár saját zsebből is fizetne azért, hogy őt és családját megvédjék, de ezt a kérését eddig visszautasították. Éppen ezért egy jogorvoslatot nyújtott be a Legfelsőbb Bíróságon, írta meg a BBC.

Harry herceg perrel fenyegeti a brit kormányt

Harry herceg szeretne a családjával Angliába utazni, valószínűleg elsősorban azért, hogy Erzsébet királynő végre láthassa a kis dédunokáit, Archie-t és Lilibet Dianát. A kislánnyal eddig személyesen még nem találkozhatott. Azonban az elmúlt időszakban számos halálos fenyegetést kaptak, emiatt féltik a biztonságukat az Egyesült Királyságban. Amerikában saját maguk fizetik a testőreiket, azonban nincsenek annyian a védelmükben, hogy elegendőek legyenek Angliában is. Szükségük lenne a brit rendőrségre is.

GettyImages-1211545861
Fotó: Gareth Cattermole / Getty Images Hungary

A The Sun lapnak egy királyi forrás mondta el, hogy Erzsébet királynő nem hajlandó ez ügyben segíteni az unokájának.

- Ez nem őfelsége dolga, biztosan nem enged a követeléseinek - fogalmazta a bennfentes.

Hozzátette, nem a királynő dönti el, kinek jár védelem, és kinek nem, ez a kormány felelőssége. Azt is elmondta, a brit rendőrség nem egy privát személyzet, akiket csak úgy fel lehetne bérelni, reflektálva arra az ötletre, hogy Harry saját zsebből fizetne nekik a védelmükért cserébe. 

GettyImages-1198421581
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Az informátor azt is hozzátette, hogy Erzsébet királynő nem akar belefolyni Harry herceg ügyébe, bőven elég stresszt okoz neki András herceg szexuális zaklatásos pere, amit az Egyesült Államokban tovább tárgyalnak majd. Az ő ügyéről részletesebben ide kattintva olvashatsz. Azt sem lehet elfelejteni, hogy tavaly több alkalommal cikkeztek a királynő romló egészségi állapotáról, az ősszel több hivatalos feladatát lemondta orvosai tanácsára. Szerencsére idén januárban nem érkeztek negatív hírek Erzsébet egészségéről, ettől függetlenül, ha belemerülne unokája ügyébe, az további stresszel járna.

Ingrid Seward, a Majesty Magazine főszerkesztője is megszólalt a témában, szerinte Harry herceg nem gondolta végig még 2020 elején, mivel jár, ha lemond a királyi kötelezettségeiről.

- Ő is magánszemély, mint mi. Nem használhatja a brit rendőrséget magánvédelemre. Amikor Harry meghozta azt a döntést, hogy a királyi család védelmező karjából kikerül, talán nem vette észre a buktatókat. Az ember együttérez, de ez a törvény, ezt nem gondolta végig. Mindig is paranoiás volt a biztonsággal kapcsolatban, mert szolgálatot teljesített Afganisztánban - osztotta meg véleményét a brit lappal.

Katalin hercegné édesanyja

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű nő Carole Middleton.

Ezt is szeretjük