Harrison Ford ezért utálta gyönyörű kolléganőjét: a színésznő az egész stáb napjait pokollá tette

Sean Youngot a filmforgatás végére mindenki a háta közepére sem kívánta.

Harrison Ford és Sean Young
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Harrison Ford 1964-ben költözött Los Angelesbe, hogy rádiós bemondóként tegyen szert világhírnévre. Hamar kiderült, a terve nem fog valóra válni, de nem adta fel az álmát, hogy befusson a szórakoztatóiparban. Módosított az elképzelésein: leszerződött a Columbia Pictures stúdió Új Tehetségek elnevezésű programjába, és elkezdte felépíteni a filmes karrierjét.

Immár 55 éve van a pályán, ez idő alatt számos kasszasikerben, drámában és vígjátékban is megmutatta magát. 

Harrison Ford ezért utálta Sean Youngot

Ha valaki ilyen régóta dolgozik Hollywoodban, a nagy számok törvénye alapján megannyi kollégával is összehozta már a sors. Bár Ford kifejezetten kedves ember hírében áll, azért az évek során neki is akadtak olyan filmes partnerei, akikkel egyszerűen nem tudott zöld ágra vergődni.

Harrison Ford és Sean Young a Szárnyas fejvadász forgatásán 1982-ben.
Harrison Ford és Sean Young a Szárnyas fejvadász forgatásán 1982-ben.
Fotó: Sunset Boulevard / Getty Images Hungary

A Szárnyas fejvadász gyönyörű színésznőjével például nem sikerült megtalálniuk a közös hangot, kapcsolatuk a forgatás végéig fagyos maradt. Sean Young viselkedése az egész stáb életét megnehezítette az 1982-ben bemutatott, mára kultfilmnek számító sci-fi forgatása közben.

Az akkor 23 éves szépség a munkafolyamat alatt sem tudott ellenállni az alkoholnak és drogoknak, ezért sokszor másnaposan vagy teljesen szétcsúszva és késve érkezett a forgatások helyszínére. Ford profi lévén ezt nem tolerálta könnyen, többször kérdőre vonta a kolléganőjét. Mire elkészült az alkotás, annyira elmérgesedett köztük a viszony, hogy a szerelmi jeleneteiket a többiek már csak "gyűlöletjelenetekként” emlegették.

harrison-ford-sean-2
Fotó: Getty Images Hungary

Nem csak Harrison Ford különbözött össze a filmcsillaggal, maga a rendező, Ridley Scott is megorrolt rá, igaz, ennek hátterében teljesen más indok állt. A szakembert levette a lábáról a fiatal nő szépsége, így többször randevút kért tőle, ám az folyamatosan kikosarazta. Scott nem hagyta annyiban, hogy nemet mondtak neki, kegyetlen bosszút talált ki. Az egyik szerelmi jelenetet direkt úgy írta át, hogy durva és egyenesen megalázó élmény legyen rögzíteni azt.

- Ridley azt akarta, hogy összejöjjünk. Az elején nagyon sokszor tett kísérletet arra, hogy elhívjon egy randira, de én úgy voltam vele, hogy inkább nem. Aztán megnyugodtam, amikor járni kezdett a film másik színésznőjével, a Zhorát játszó Joanna Cassidyvel. Majd jött az ominózus jelenet, ami szerintem Ridley kicsinyes bosszúja volt. Nem értettem, miért kellett ezt csinálnia - ecsetelte Sean Young az IndieWire 2021 márciusi interjújában.

Harrison Ford felesége

Képes összeállításunkban több felvételt láthatsz Harrison Fordról és feleségéről, a színésznő  Calista Flockhartról

Harrison Ford és ritkán látott felesége: 19 éve bolondul Calistáért

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük