Emékszel a Hatodik érzék gyereksztárjára? 32 évesen rá sem ismerünk Haley Joel Osmentre
Haley Joel Osment tízévesen tett szert világhírnévre M. Night Shyamalan ikonikussá vált filmjével.

hatodik-érzék
beauty and style
Top olvasott cikkek

Haley Joel Osment tízéves korában olyan karriert tudhatott magáénak a filmiparban, amelyről a legtöbben csak álmodnak.  Színészi karrierje egy IKEA-áruházban kezdődött, ott jelentkezett egy fiatal színészeket kereső tehetségkutatóba. A programnak köszönhette első televíziós munkáját, ami a Pizza Hut étteremlánc reklámjában volt. 

Ezután folyamatosan válogatásokra járt. Eleinte többnyire sorozatokban tűnt fel, majd olyan filmek mellékszerepeire választották ki, mint a Segíts, mumus! vagy a Forrest Gump. 1999-ben aztán egy csapásra megismerte a világ M. Night Syamalan misztikus thrillerében, a Hatodik érzékben, ahol Bruce Willis oldalán játszotta el Cole, a szellemlátó kisfiú szerepét. Az alkotás nemcsak óriási közönségsiker lett, de a szakmát is meggyőzte, az akkor tízéves színészpalántának pedig rögtön egy Oscar-jelölést hozott. 

Haley Joel Osment 32 évesen

A film rendezője később bevallotta, eredetileg nem Osment volt nála a befutó, ugyanis túl aranyosnak találta a vonásait. Ám amikor meglátta, hogy öltönybe bújva jelent meg a szereplőválogatás harmadik fordulóján, rögtön tudta, erre az elhivatottságra van szüksége a forgatáson, írta meg a The Guardian.

Haley Joel Osment 2000 márciusában az Oscar-díj-átadó gálán, és 2019-ben a Hatodik érzék bemutatójának 20. évfordulóján.
Haley Joel Osment 2000 márciusában az Oscar-díj-átadó gálán, és 2019-ben a Hatodik érzék bemutatójának 20. évfordulóján.
Fotó: Getty Images Hungary

32 évesen már nem igazán jellemezhetjük angyalarcúnak a színészt. Bár vonásai még mindig kisfiúsak, hatalmas szakáll fedi az arcát. Saját bevallása szerint ezt épp azért növesztette, hogy ne ismerjék fel az utcán, valamint azért, hogy ki tudjon lépni a cuki gyereksztár skatulyából.

haley-joel-osment-3
Fotó: Getty Images Hungary

Annak ellenére, hogy manapság nem övezi akkora ováció, mint gyerekként, Osment folyamatosan építgeti karrierjét. Keresett szinkronszínész lett, valamint sorozatokban és filmekben is láthattad: feltűnt Zac Efron oldalán az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című netflixes drámában, valamint a Teachers című tévésorozatban is.

A Dennis, a komisz sztárja így néz ki most

A Dennis, a komisz volt az egyik legnépszerűbb gyerekfilm a '90-es években. A történet középpontjában egy szőke kisfiú állt, akit Mason Gamble formált meg. Amikor megkapta 1992-ben a szerepet, csupán hatéves volt. A filmet egy évvel később, 1993-ban mutatták be.

Ezt is szeretjük