Ő volt Goldie Hawn magyar származású édesanyja: Laura miatt egy ideig még a karrierje építéséről is lemondott

Goldie Hawn ereiben édesanyjának köszönhetően magyar vér is csörgedezik.

goldie-hawn-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan nem tudják, hogy Goldie Hawn édesanyja, Laura Steinhoff magyar felmenőkkel büszkélkedhet. 

A második világháború előtt egy jobb élet reményében utazott Amerikába, ahol tánciskolát és ékszerboltot nyitott. 1936-ban mondta ki a boldogító igent zenész férjének, Edward Rutledge Hawnnak, akit három gyermekkel ajándékozott meg. 1937-ben fiuk született, de nem sokkal születése után elhunyt, Patricia lányuk 1938-ban, Goldie pedig 1945-ben jött a világra. 

Goldie Hawn magyar édesanyja

A színésznő volt a legfiatalabb közülük, akinek származását még a neve is tükrözi. Érdekesség, hogy a Goldie az Aranka vagy Aranyka keresztnevek fordítása. Goldie Hawn 2012-ben még Budapestet is meglátogatta, hogy felkutassa családfáját, amelyről a Twitter-oldalán számolt be.

Anya és lánya között mindig nagy volt az összhang.
Anya és lánya között mindig nagy volt az összhang.
Fotó: Profimedia

Odáig volt édesanyjáért, akiért még a karrierjét is feladta néhány évre, ugyanis 1992-ben Lauránál rákot diagnosztizáltak. Annak érdekében, hogy mindig mellette lehessen, minden szerepet visszautasított, pedig nagyon híres és keresett sztár volt már akkoriban is.

Két éven keresztül kitartóan ápolta édesanyját, ám sajnos 1994 novemberében Laura nyolcvanévesen meghalt. Halála után csak két évvel tért vissza a képernyőre.

Goldie Hawn éppen puszit nyom szeretett édesanyja arcára.
Goldie Hawn éppen puszit nyom szeretett édesanyja arcára.
Fotó: Getty Images Hungary/David Turnley

Az egész család szívében ott él Laura emléke, a színésznő sokszor emlékezik meg szeretett édesanyjáról egy-egy közös fényképpel, ahogyan lánya, Kate Hudson is.

Nem Goldie Hawn volt az egyetlen, aki egy szerette miatt a háttérbe szorította a munkát, a Szellemirtókból ismert Rick Moranis azért vonult vissza, mert rákban elveszítette a feleségét, így egyedül maradt a gyerekekkel. Jó édesapaként inkább a családjára koncentrált, így lemondott a filmezésről.

Drew Barrymore és más magyar világsztárok

Drew Barrymore apai ágon a Barrymore és a Costello családból származik. Anyai ágon magyar ősökkel rendelkezik, édesanyja, Makó Ildikó Nyugat-Németországban született a második világháború után egy magyar menekülteknek kialakított táborban. 

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-kép: Getty Images

Ezt is szeretjük