A sorozatban szerelmesek, a valóságban ellenségek voltak: az X-Akták sztárjai sokáig gyűlölték egymást

Gillian Anderson vallotta be, volt, hogy nem is állt szóba David Duchovnyval.

x-akták-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ leghíresebb idegen létformák után nyomozó FBI-os duója, Scully és Mulder ügynök között tagadhatatlanul működött a kémia. Az X-akták főszereplői olyan hitelesen jelenítették meg az egymás iránti vonzalmat a kamerák előtt, hogy rajongók milliói várták tűkön ülve, mikor teljesedik be a szerelmük. 

Amikor végre egy párrá váltak a történetben, sokan az őket megformáló színészeket is össze akarták boronálni. A valóságban azonban erre nem volt túl sok esély, hiszen Gillian Anderson és David Duchovny kapcsolata meglehetősen viharos volt.

Gillian Anderson és David Duchovny viharos kapcsolata

A két színész 1993-ban, a sorozat egyik castingján ismerkedett meg egymással, és akkor még úgy tűnt, igazi álom lesz a közös munka. Anderson nevét ezekben az időkben csak nagyon kevesen ismerhették. Az akkor 25 éves színésznőnek nem sok filmes tapasztalat volt a háta mögött, mindössze két produkcióban mutathatta meg a tehetségét. 

x-akták 1
Fotó: Getty Images Hungary

Mivel tudta, hogy a széria rendezője kifejezetten olyan embert keres a szerepre, aki rutinosan mozog a kamera előtt, érett és önálló, így az esélytelenek nyugalmával ment el a szereplőválogatóra, ahol épp későbbi kollégája miatt pecsételődött meg a sorsa.  Annyira meggyőző párost alakítottak Duchovnyval, hogy az alkotók egyből neki adták a vörös ügynök figuráját.

- Akkor még nem ismertük egymást, de valamilyen oknál fogva volt egy kis szikra köztünk, amelyet az egész szobában érezni lehetett. Ez a többi színésznőnél nem volt meg. Ez természetesen egy bizonyos fokig színészkedéssel is előállítható, de valamilyen oknál fogva nálunk ez mindenfajta rásegítés nélkül is elsőre működött - mesélte Gillian Anderson a Deadline interjújában.

x-akták 2
Fotó: Getty Images Hungary

Annak ellenére, hogy mindez ígéretes kezdésnek bizonyult, a forgatás közben elkezdtek gyülekezni a viharfelhők. A két sorozatsztár sosem fedte fel, miért haragudtak meg egymásra, de volt idő, amikor annyira eldurvult köztük az ellenségeskedés, hogy szóba sem álltak a másikkal.

- Voltak idők, amikor egyértelműen utáltuk egymást. Jó párszor előfordult, hogy szóba sem álltunk a másikkal nagyon sokáig. Nem fogok belemenni, hogy miért, inkább nem is kezdem sorolni az okokat, mert a lényeg, hogy mára kibékültünk - vallotta be a színésznő a The Guardiannek 2015-ben.

Sztárok, akik ki nem állhatták egymást a forgatáson

Vannak még filmes szerelmespárok, akik legszívesebben megfojtották volna egymást egy kanál vízben. Képes összeállításunkban mutatjuk, kik azok a sztárok, akik nem jöttek ki jól a közös munka során.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük