Gabriela Sabatini 52 évesen ilyen csinos: fotókon a legendás teniszcsillag
Gabriela Sabatini bár 26 évesen visszavonult, de a tenisz a mai napig közel áll a szívéhez.

gabriela-sabatini-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gabriela Sabatini csupán hatesztendős volt, amikor életében először teniszütőt fogott a kezében, mindezt a bátyja hatására tette, ugyanis Osvaldo is teniszezett. Talán akkor még gyerekként nem is sejtette, hogy az életét gyökeresen megváltoztatja ez a sport. 15 évesen ő volt a legfiatalabb, aki bejutott a French Open elődöntőjébe, 1988-ban Steffi Graff oldalán játszott Wimbledonban, a páros meg is nyerte a meccset akkor. Ugyanebben az évben a szöuli olimpián ezüstérmet szerzett, hazájában, Argentínában rengetegen ünnepelték emiatt. Legnagyobb sikere az 1990-es US Open-győzelme volt. Végül 1996-ban visszavonult, fiatal volt még, csupán 26 éves.

Gabriela Sabatini ennyit változott az évek alatt

A Tennis Italiano lapnak így nyilatkozott a visszavonulásáról:

- Számomra ez egy felszabadulást jelentett. Már régóta elhatároztam, hogy visszavonulok, de elég feszült voltam miatta, mert nem tudtam, mi lesz az emberek reakciója. Nem gondoltam volna, hogy tényleg megteszem, de végül megtettem ezt a lépést, és a többiek is pozitívan fogadták a döntésem. Tudtam, hogy ez lesz a helyes döntés.

Egy ponton ő volt a harmadik legjobb játékos a világon, ez volt az a pillanat, amikor rájött, ennél többet már nem biztos, hogy el tud érni.

- Akkoriban óriási nyomást éreztem a vállamon, mert mindenki azt akarta, hogy én váljak a világelsővé. Képtelen voltam különválasztani, hogy mire vágyom én, és mit várnak el tőlem az emberek. Szerintem ez volt a legnehezebb dolog, amit megéltem a teniszkarrierem alatt.

Visszavonulása után több energiát ölt a szépségiparba, még a '80-as évek végén debütált az első parfümje. A teniszt is szívesen népszerűsíti a mai napig, utoljára 2022 novemberében állt a pályára Buenos Airesben. Bár Argentínában született, ma már Svájcban lakik, és a legkedvesebb hobbija az utazás. Sosem ment férjhez, de voltak rövidebb és hosszabb párkapcsolatai. Mivel félti a magánéletét, így nem lehet tudni, hogy van-e valakije, vagy nincs.

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott Gabriela Sabatini.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük