Emlékszel Derrick nyomozó társára? A 80 éves Fritz Wepper így néz ki
A Derrick című sorozat Harry Kleinje 2021 augusztusában töltötte be 80. életévét.

derrick-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bűnügyi sorozatok eredete a múlt század elejéhez köthető. A BBC már 1939-ben a műsorára tűzött egy olyan szériát, amely különböző esetek megoldásával foglalkozott Telecrime címen. A műfaj népszerűsége azóta sem kopott meg, sőt napjainkban is a legnézettebbek közt szerepelnek azok, amelyekben a nézők kedvükre találgathatják, ki lehet a titokzatos elkövető.

Az évtizedek során az ilyen jellegű produkciókból rengeteg ikonikus detektívet ismerhetett meg a közönség. Poirot, Columbo vagy Kojak figuráját sosem fogjuk elfelejteni. 

Így néz ki a 80 esztendős Fritz Wepper 

A nyugatnémet televíziónak is megvolt a maga sztárnyomozója, az 1974-ben bemutatott Derrick sikerét mi sem bizonyíthatná jobban, mint a tény, hogy 24 évig futott a képernyőn. Magyarországra négy évvel az eredeti bemutató után érkezett meg, és nálunk is imádták a tévénézők. Sokan ma is szívesen leülnek végignézni egy-egy ismételt részt, ha téged is érdekelne, hol és mikor adják legközelebb, kattints az alábbi képre.

Herbert Reinecker forgatókönyvíró története a Horst Tappert által alakított Derrick nyomozó és társa, Fritz Wepper Harry Kleinjének kalandjait mesélte el. A páros dinamikája azonnal belopta magát az emberek szívébe, a duó egy bűntényt sem hagyott felgöngyöletlenül. Érdekesség, hogy Wepper nem a Derrickben öltötte magára először leghíresebb szerepét, az 1969-től 1974-ig futó A felügyelő című sorozatban is ezt a karaktert jelenítette meg. 

derrick-1
Fotó: RTL Klub/Derrick, Instagram/Fritz Wepper

A Münchenben született színész karrierje jóval azelőtt kezdődött, hogy eljátszotta Derrick társát. Már gyerekként a szórakoztatóiparba vágyott, 14 évesen debütálhatott a kamera előtt a Pán Péterben. Karrierjének első mérföldköve 1959-ben érkezett el, ekkor nyert Golden Globe-díjat a Die Brücke című háborús drámáért. 

Ezután felfigyeltek rá a neves rendezők is. 1972-ben például Liza Minnelli oldalán tűnt fel a Kabaréban. Ugyan a színész 2021 augusztusában töltötte be 80. életévét, esze ágában sincs nyugdíjba vonulni. 2002-től 2021-ig forgatta a Te szent ég! című szériát, legközelebb pedig a Protokolle des Bösen nevű show-ban tér vissza.

derrick-2
Fotó: Instagram/Fritz Wepper

A közösségi médiában is aktív, saját Instagram-oldallal rendelkezik, ahova igaz, nem rendszeresen, de gyakran posztol fotókat a mindennapjairól. A képek elárulják, hogy igazán pörgős életet él, és rengeteg műsorba hívják vendégnek. 

Derrick nyomozó felesége

Képes összeállításunkban közös fotókon láthatod együtt a Derrick felügyelő sztárját, Horst Tappertet és feleségét, Ursulát.

Ezt is szeretjük