Mindenki Derrick nyomozója ezt a nőt szerette halála napjáig: 51 évig tartott Horst Tappert és Ursula házassága
Horst Tappert és harmadik felesége 1957-ben esküdtek egymásnak örök hűséget.

horst-tappert-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ’70-es években rengeteg mára ikonikussá vált karaktert ismerhettek meg a nézők. Míg az amerikai tévécsatornák olyan felejthetetlen detektívekkel gazdagították a televíziózás világát, mint Kojak vagy Columbo, addig az európai sorozatgyártók sem szégyenkezhettek ezen a téren, a német krimiíró, Herbert Reinecker Derrick nyomozóját is az egész világ megszerette.

Ő volt mindenki Derrick nyomozójának felesége

A széria első epizódja 1974-ben debütált a német tévében, Magyarországra pedig négy évvel később érkezett meg. Stephan Derrick főfelügyelő és Harry Klein nyomozó párosának csavaros ügyeit összesen 281 epizódon keresztül élvezhette a közönség. Bár az alkotók eleinte nem bíztak teljesen a széria sikerében, az első szezonhoz mindössze három részt forgattak le, később bebizonyosodott, alaptalan volt a kételkedésük. A történet kultsorozattá nőtte ki magát, amelyet több mint száz országban sugároztak. Hazánkban ma is ismétlik a részeket, ha kíváncsi vagy rá, hol és mikor, kattints a képre.

A magas, szemüveges és tekintélyt parancsoló felügyelőt Horst Tappert keltette életre. Az észak-rajna–vesztfáliai Elberfeldben született színész viszonylag későn talált rá élete hivatására.  A 2. világháború után 44 esztendősen egy színházhoz szegődött, mint könyvelő, itt eszmélt rá, mennyire vonzza a színjátszás. A szerelemben is többszöri próbálkozásra találta meg az igazit. Harmadik feleségét, Ursula Pristolt 1957-ben vezette oltár elé. A nő halála napjáig szerette, ráadásul a rákbetegségben szenvedő színész mellett a lehető legfájdalmasabb döntést kellett meghoznia, hogy megóvja a szenvedéstől. A pár ügyvéd jelenlétében kötött egyességet arról, ha valamelyikük magatehetetlenül fekszik, a másik dönthet az élete felett. Így 2008-ban Ursula szavára kapcsolták le Tappert a lélegeztetőgépről és az infúzióról.

- Tudtam, hogy ezzel aláírom a halálos ítéletét, és azt is tudom, hogy most sokan támadni fognak ezért, de úgy gondolom, egyetlen embert sem lehet akarata ellenére életben tartani, hogy elveszítse ezzel a méltóságát. Én meg akartam kímélni ettől a férjemet, és véget akartam vetni a szenvedéseinek - nyilatkozta 2009-ben a Bunte magazinnak.

Képes összeállításunkban közös fotókon láthatod együtt a Derrick felügyelő sztárját, Horst Tappertet és feleségét, Ursulát.

Ezt is szeretjük