Ez a sármos pasi Freddie Mercury ritkán látott unokaöccse: fotókon Samuel
Freddie Mercury húga, Kashmira két gyermek édesanyja.

freddie-mercury-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Freddie Mercury 1991 novemberében örökre lehunyta szemeit, tragikus halála az egész világot megrázta. A rajongókon kívül a családjának is nehezére esett megbirkóznia a hirtelen veszteséggel.

Húga, Kashmira Cooke egy 2011-es beszélgetésen elmondta, hogy a leginkább azt bánja, hogy a bátyja sosem láthatta felnőni a gyerekeit. Amikor Mercury elhunyt, a fia, Samuel - vagy másik nevén Jamal - csupán három-, a lánya, Nathalie kilencéves volt.

Ő Freddie Mercury unokaöccse

Kashmira gyermekei közül fia az, akit az elmúlt években pár alkalommal láthattak a rajongók, ahogy az alábbi felvételen is látszik, Samuel nagyon sármos pasi lett felnőttkorára. A 32 éves fiatalemberről édesanyja a 2011-es beszélgetésben elmondta, hogy rajong a Queen zenéjéért, a lányának viszont nagyon furcsa zenei ízlése van.

GettyImages-1052841090
Fotó: Jeff Spicer / Getty Images Hungary

Samuel a BBC csatorna interjújában is megszólalt, ahol elhunyt nagybátyjáról mesélt.

- Elég normális volt a gyerekkorom, emlékszem, sokat hallgattuk a zenéjét, pont olyanok voltak ezek a dalok, mint a nagybátyám, Freddie. Nyilván a családtagjaim tudatosították bennem azt, hogy legyek rá nagyon büszke, értékeljem a zenéjét és az örökségét - magyarázta.

Bár még nagyon kicsi volt, amikor Mercury elhunyt, ettől függetlenül vannak róla emlékei.

GettyImages-1052827548
Fotó: Tim P. Whitby / Getty Images Hungary

- Otthon egy teljesen átlagos ember volt, édesanyámnak jó testvére volt, nekem pedig odaadó nagybátyám. Emlékszem, egyszer küldött hozzánk egy hatalmas húsvéti tojást, ami még nálam is nagyobb méretekkel rendelkezett, vicces volt. Mindig elképesztő ajándékokat küldött nekünk, egyértelmű, hogy törődött velünk. Bár csak az életem legelején volt ott, még így is nagy hatással volt rám - mesélte.

Queen-rajongóként elmondta, szerinte mi lehet a csapat titka.

- Szerintem azért tudja annyi generáció szeretni a zenéjüket, mert annyira különbözőek. A Queent nem lehet más zenekarokkal összehasonlítani, nem csak egy, hanem sok műfajt képviselnek, a zenéjük mindig megmarad, mert annyira más. Azt hiszem, a nagybátyám esetében a legfontosabb, hogy a karrierjét nézzük, mert ő azzal tudott azonosulni, nem a betegsége volt ő, zenészként tevékenykedett, és az elért sikerei az, ami még ma is igazán számít - tette hozzá.

Freddie Mercury élete szerelme fotókon

Képes összeállításunkban megnézheted Mary Austin és Freddie Mercury közös képeit.

Ezt is szeretjük