Freddie Mercury-nak túl erős volt a pálinka - Fintorán ma is nevet mindenki
Vicces videó került elő az énekeslegenda magyarországi látogatásáról.

freddie-mercury-palinka-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

1986. július 27-én a világtörténelem egyik legfantasztikusabb koncertje zajlott le Magyarországon: a budapesti Népstadionban, mintegy 70 ezer ember előtt fellépett a Queen, élükön az utánozhatatlan Freddie Mercury-val.

Még a pálinkát is megkóstolta

Az együttes remekül érezte magát kis hazánkban. Brian May egy technikai bakinak köszönhetően egy biatorbágyi kocsmában iszogatott, és megkóstolta a kevertet, Freddie Mercury pedig a fellépés előtt felhajtott egy pálinkát - amit valószínűleg azonnal meg is bánt.

Ezen a felvételen jól látható, hogy annak ellenére, hogy igazi bulikirály hírében állt, ilyen erős italokhoz egyáltalán nem volt szokva. Fogait összeszorítva kijött belőle ugyan egy "it is delicious", azaz "ez finom", azonban az arca egyáltalán nem arról árulkodik, hogy valóban élvezte volna az italt.

A koncert a magyarok számára igazán nagy jelentőséggel bír, ugyanis Freddie Mercury azzal lepte meg a közönséget, hogy megtanulta és elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt, amit rajongók tízezrei énekeltek vele együtt, könnyes szemmel. Mi még most is meghatódtunk a felvételen.

Ezt is szeretjük