Freddie Mercury ritkán látott fotókon - Ma 28 éve, hogy elhunyt a legendás zenész
Freddie Mercuryt a mai napig gyászolják rajongói.

freddie-mercury-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Freddie Mercury a 20. század egyik legtehetségesebb zenésze volt, a Queen aranytorkú énekese a '70-es években lopta be magát emberek millióinak életébe. A zenekar slágerei, mint a Bohemian Rhapsody, a Don't Stop Me Now, a Radio Ga Ga, a We Will Rock You vagy a We Are The Champions a mai napig megunhatatlan dalok. Sajnos nem minden művésznek az íródott meg, hogy hosszú évtizedeken keresztül éljenek és alkossanak, Mercury csupán 45 esztendős volt, amikor 28 évvel ezelőtt, 1991. november 24-én hosszas betegeskedés után elhunyt. 

Freddie Mercury ritkán látott, fiatalkori képei

Halálának évfordulója alkalmából összegyűjtöttünk róla pár fiatalkori fotót, az alábbi felvétel például 1969 augusztusában készült róla. Ebben az évben, szeptemberben ünnepelhette 23. születésnapját. A kép elkészülte után, pár hónappal később, 1970-ben ismerkedett meg a Smile együttes két tagjával, Roger Taylor dobossal és Brian May gitárossal. 

Miután a Smile-ból kilépett az énekes, Mercury vette át a szerepét, egy évvel később csatlakozott hozzájuk John Deacon basszusgitáros, a banda 1971-ben nevet váltott , és Queen néven léptek fel együtt. 1973-ban jelent meg a debütáló albumuk, ezekben az időkben elég termékenyek voltak, mivel csak a '70-es években hét albumuk jelent meg. Mellette járták a világot, és hatalmas rajongói bázist építettek ki maguknak.

A csapat összesen 14 albumot készített el Freddie Mercuryval, a legutolsó 1991 februárjában jelent meg Innuendo címmel. Ekkor már a sztár súlyos beteg volt évek óta, az AIDS-et 1987-ben diagnosztizálták nála. Halála előtt egy nappal otthona előtt közölte a sajtó képviselőivel, hogy halálos betegségben szenved, szinte ösztönösen ráérzett, hogy nem maradt sok ideje, mivel másnap reggel örökre lehunyta a szemeit.

Mercury nagyon maximalista személyiség volt, a színpadon mindig igazi energiabomba volt, a magánéletében viszont egy nagyon visszahúzódó típus volt, erről 2013-ban Elton John értekezett Love Is The Cure: On Life, Loss and the End of AIDS című könyvében. A sztár elhunyt barátját humoros, lázadó és nagylelkű embernek tartotta.

Érdekesség, hogy a sztár igazi cicabolond volt, macskáit saját gyermekeinek tekintette. Sőt, amikor 1985-ben megjelent a Mr. Bad Guy című szólólemeze, azt a saját cicáinak ajánlotta, illetve mindazoknak, akik imádják a macskákat.

Ez volt Freddie Mercury legutolsó fotója

Képes összeállításunkban megnézheted az elhunyt legendákról készült utolsó képeket.

Ezt is szeretjük