5 édes sztárkölyök, aki jóképű pasivá érett

Tiniként fiatal nézők milliói imádták őket, felnőttként pedig a csajok szívét dobogtatják meg az egykori gyereksztárok.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyereksztároktól megszoktuk, hogy általában édesek és belevalók. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minél tündéribb egy filmes kölyök, annál jóképűbb fiatalember válik belőle.

Elég csak Macaulay Culkint említeni, aki a Reszkessetek, betörők!-ben még ellenállhatatlanul bájos fiúcskaként kergette a rosszfiúkat, 30 éves korára viszont nyúzott arcú férfivá érett. No, de azért nem mindegyik gyereksztár változik hátrányára! Összeállításunkban azokat a színészeket vettük górcső alá, akik, mint a jó bor, a korral csak nemesedtek, és cukiból igazán tutivá váltak az idők során.

Jason Bateman

Jason Bateman annak idején a Farm, ahol élünk című sorozatban tűnt fel, mint a jólfésült James Cooper Ingalls. Az akkor 11 éves fiúcska mindössze egy évadon át szerepelt a bájos, erőszakmentes szériában, ám ez is elég volt, hogy beinduljon filmes karrierje. 

Míg a kilencvenes években főként a tévében bukkant fel, az ezredforduló után a romantikus mozik is felfedezték maguknak az igencsak jóképű pasivá lett sztárt.

Azóta olyan sikerfilmekben csillogtatta meg elbűvölő mosolyát, mint a Lepattintva vagy a Páros mellékhatás. Legújabb filmjében, a Switch-ben pedig a szerelmes sztorik koronázatlan királynője, Jennifer Aniston oldalán komédiázik. Ugyanakkor drámai érzékét is bizonyította már, egyebek között A dolgok állása epizódszerepében, Russell Crowe mellett.
Ami a 40 éves színész magánéletét illeti, 2001 óta boldog házasságban él Amanda Ankával, kislányuk 2006-ban született meg.

Lucas Black

Ugyanaz a rövid frizura, ugyanaz az igéző tekintet - az 1982-es születésű Lucas Blacknek úgy sikerült megőriznie kisfiús sármját, hogy közben szexi sármőrré vált. Sikerét nagyrészt a szerencsének is köszönheti - talán innen a Lucky becenév, ami angolul szerencsést jelent.

Ugyanis, bár nem volt a háta mögött semmiféle hangzatos gyerekszínészképző, 12 évesen kapott egy aprócska szerepet Kevin Costner Háború című filmjében. 

Rá egy évre pedig ráosztották az American Gothic horror-thriller sorozat főhőse, Caleb Temple megformálását. A széria ugyan csak 22 részt élt meg, Black karrierje mégis beindult. Azóta játszott vígjátékban - Tűzforró Alabama - és kőkemény drámában - Bőrnyakúak - egyaránt, utóbbiban vállvetve Fenyő Ivánnal. Macsó énjét pedig tökéletesen kiélhette a Halálos iramban: tokiói hajsza munkálatai közben, vagy éppen legutóbb, a Légió című fantasy-thrillerben, ahol még a bosszúálló angyalokkal is képes volt felvenni a harcot.

Mark Paul Gosselaar

Az 1974-ben született fiatalember egy Amerika-szerte népszerű sulisorozatban tűnt fel 15 éves korában. A Saved by the Bell szőke Zacharyja azóta bebarnult, de ez egy hangyányit sem ártott a kinézetének, éppen ellenkezőleg! Nem csoda, ha már régen elkelt - feleségével, Lisa Ann Russellel még 1996-ban házasodtak össze, az idők során pedig már négytagúvá bővült a családjuk egy hatéves kisfiúnak és egy négyéves lánykának köszönhetően.

Bevallása szerint imádja a gyerkőceit, de azért a karrierjét sem hanyagolja el. Bár nem sikerült mozisztárrá válnia, sorozatszínészként igyekszik helytállni. Rajongói ráismerhettek a sármőrre az NYPD Blue, a Hyperion Bay és az Irak epizódjaiban, 2008-ban pedig egy ügyvédes sorozat, a Raising the Bar öltönyösének szerepében bukkan fel.

Neil Patrick Harris

Az Így jártam anyátokkal szívtiprójáról bizonyára sokan tudják, hogy valójában a saját neméhez vonzódik. Az 1973-as születésű színész 2004 óta él boldog párkapcsolatban kollégájával, David Burtkával, és ezt három évvel később a nagyvilág tudtára is adta.
Azzal azonban - főleg hazánkban - már kevesebben vannak tisztában, hogy Harris is gyereksztárként kezdte a karrierjét. 15 évesen több sikeres produkcióban is szerepet kapott: a Clara szívében Whoopi Goldberg oldalán játszhatott, ráadásul alakításáért rögtön Golden Globe-ra is jelölték.

Ám igazából a Doogie Howser M.D. tinizsenije révén vált ünnepelt sztárrá a fiatalok körében. Amikor négy évvel később befejezték a sorozat forgatását, már majdnem húszéves volt, ezért, hogy könnyebben sikerüljön az átmenet a felnőttszínészségbe, a színpadon is kipróbálta magát. Később mégis visszatért a csillogó vászonra, olyan filmekben, mint a Csillagközi invázió és a Téglatesó. Mostanában viszont a már említett Így jártam anyátokkal Barney-jaként osztja az észt párkapcsolati kérdésekben.

Christian Bale

Egy dél-afrikai származású tehetségkutató ügynök és kereskedelmi pilóta apa, valamint egy cirkuszi bohóc anya - ilyen keverékből vagy egy örök nyertes, vagy egy örök vesztes születhet. Ha elnézzük Christian Bale-t, akkor egyértelműen az előbbi. A nem mindennapi közegben felnőtt fiúcska már gyerekkorában tudta, hogy színész akar lenni. Bár, hogy a nyolcéveskori Lenor-reklámtól egyszer eljut majd a főszerepekig, azt talán maga sem gondolta volna. Illetve, ki tudja. Mindenesetre az 1974-es születésű fiatalember öles léptekkel halad előre a szakmában.

Amihez azért van némi köze Steven Spielbergnek is, aki 13 évesen rá osztotta a Nap birodalma gyerekszerepét. Onnantól fogva Bale nem ismer lehetetlent: ha kell, pszichopata őrült, ha kell, önfeláldozó mágus vagy éppen a terminátorokkal küzdő, hős John Connor. Bár sosem lesz olyan közönségkedvenc, mint Robert Pattinson, a tehetsége megkérdőjelezhetetlen.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bizonyára ezzel, no és parázs tekintetével nyűgözte le feleségét, Sandra Blazicot is, akivel immáron több mint tíz éve él együtt. És, hogy ne őrüljön bele a maximalizmusba, arról ötéves szöszke lánykája, Emmeline gondoskodik, aki még a szúrós szemű papát is képes pillanatok alatt levenni a lábáról.

Ezt is szeretjük