Így nézett ki Ferenc pápa fiatalkorában - Ritkán látott felvétel került elő róla
Ferenc pápa először nem papnak készült.

ferenc-papa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ferenc pápa 2013 márciusa óta a katolikus egyház vezetője, előtte XVI. Benedek ült nyolc évig a pápai székben, azonban ő lemondott. A Buenos Aires-ben született Ferenc már a megválasztásakor nagy népszerűségnek örvendett, ugyanis nagyon egyszerű életet folytatott érsekként, tömegközlekedéssel járt, szerény lakásban élt, emellett a hívekkel is roppant közvetlen volt, utóbbi jó szokását a mai napig megőrizte.

Fiatalkori fotón Ferenc pápa

Amikor Ferenc pápa nevét az egész világ megismerte, már 77 esztendős volt, emiatt sokan nem tudják elképzelni, hogy festhetett fiatalkorában, mi viszont most mutatunk róla egy fotót.

ferenc-pápa-fiatalon

Érdekesség, hogy először nem a papi szolgálatot választotta, előtte vegyésztechnikusi diplomát szerzett szülővárosában. 1958-ban, 22 éves korában kezdte meg a noviciátust, azaz újoncidejét tölteni a jezsuita rendben. A '60-as években irodalmat és pszichológiát tanított gimnáziumokban. 1967 és 1970 között teológiát tanult, 1969 decemberében pedig pappá szentelték. Örökfogadalmát 1973. április 22-én tette le.

Ezt is szeretjük