Felismered Ferenc pápát régi fotóin? Ilyen jóképű volt fiatalon
Ritkán látott felvételeket mutatunk Ferenc pápáról.

ferenc-pápa-fb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ferenc pápa 76 esztendős volt, amikor a katolikus egyház vezetőjeként megválasztották 2013 márciusában. Az idén decemberben 83. születésnapját ünneplő pápát sokan pillanatok alatt a szívükbe zárták, közvetlensége és szerénysége sokakban szimpátiát keltett. Mivel idős korában ismerte meg a világ, így sokan el sem tudják képzelni, hogyan is festhetett fiatalon.

Így nézett ki Ferenc pápa fiatalon

Az olasz gyökerekkel rendelkező argentin pápa 1936 decemberében jött a világra Jorge Mario Bergoglio néven. Érdekesség, hogy mielőtt a papi hivatást választotta volna, vegyésztechnikusi diplomát szerzett, de végül a húszas évei elején belépett egy papneveldébe, majd 21 évesen megkezdte a noviciátust a jezsuita rendben. Az alábbi felvétel is ebből a korszakából való, nagyon jóképű fiatal volt a pápa.

[PINTEREST] 5d555d3ceb898

A '60-as években irodalmat és pszichológiát tanított iskolákban, majd 1967-ben megkezdte teológiai tanulmányait. 1969 decemberében hivatalosan is pappá vált, örökfogadalmát pedig 1973 áprilisában tette le.

Számos helyen tett szolgálatot, a '80-as években nemcsak Argentínában, hanem Németországban is tevékenykedett. Utóbbi országban a doktori disszertációján dolgozott hónapokon át, de végül hazahívták, így sosem tudta azt befejezni. 1992-ben püspökké szentelték. Amikor 2013-ban megválasztották pápává, Assisi Szent Ferenc tiszteletére vette fel a Ferenc nevet, eddig ezt a nevet egyik pápa sem használta, ez pedig nagyon ritka jelenségnek számít.

Angela Merkel fiatalkori fotói

Felismernéd a német kancellárt fiatalkori fotóin? Ritkán látott felvételeket láthatsz Angela Merkelről.

Ezt is szeretjük