Két műsorvezető is távozott a csatornától! Ezért hagyták ott a népszerű adót
A Fashion Police műsornak valószínűleg befellegzett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemcsak a magyar médiában vannak visszásságok, ismerd meg az E! csatorna egykor népszerű műsorának, a Fashion Police-nak a tündöklését és bukását. A sztoriból az is kiderül, a showbizniszben tényleg semmi nem az, mint aminek látszik.

A tavaly elhunyt Joan Rivers volt a műsor mozgatórugója

A Fashion Police, a sztárok öltözködését véleményező műsor 2010-ben indult az E! kábelcsatornán Joan Rivers műsorvezetésével és több társműsorvezetővel - köztük Kelly Osbourne-nal. Majd Joan Rivers 2014-es halála után egy másik komikus hölgy, Kathy Griffin került a fő posztra.

Botrány az Oscaron

Ám nagyon úgy tűnik, hogy Joan Rivers halála egyszersmind az egykoron sikeres műsor végét is jelenti. A show eleve döcögve indult újra tavaly, majd a botrány az Oscar környékén robbant február végén.

Giuliana Rancic társműsorvezető egy fiatal színésznőre, aki rasztahajjal jelent meg a díjátadón, rasszistának bélyegzett kijelentést tett, azon élcelődve, hogy biztosan fűtől és pacsulitól bűzlik.   

Ezen Kelly Osbourne - aki a színésznő barátja - annyira felháborodott, hogy néhány dühös és helyesírási hibáktól hemzsegő Twitter-üzenetet követően öt év után otthagyta a műsort.

Nem sokáig kellett várni arra, hogy a többiek is elhagyják a süllyedő hajót: alig két héttel Osbourne kilépése után, március elején Kathy Griffin is a távozás mellett döntött.

- Nézzétek, nem vagyok szent, feminista vagyok ÉS szeretek durva vicceket megereszteni vagy másokat beégetni, ilyenekből találtok eleget a repertoáromban. De nem akarom a humort arra használni, hogy az elérhetetlen tökéletességet vagy a mássággal szembeni intoleranciát reklámozzam. (...) A csúfolódás és a humort nélkülöző tipizálás a legolcsóbb megoldás, hogy az ember másokon köszörülje a nyelvét. Azt hiszem, az én stílusom nem illeszkedik a műsor irányvonalába, úgyhogy ideje továbbállnom - indokolta döntését a Twitteren múlt pénteken, mindössze hét vele leforgatott adás után.

Felmondtak vagy kirúgták őket?

A napokban azonban megjelent egy cikk a Gawkeren, melynek szerzője, belső információkra hivatkozva leírja, egyik műsorvezető távozása sem egészen úgy zajlott, ahogy ők azt a nyilvánosságnak tálalták.

Kelly Osbourne esetében az történt, hogy a műsor készítői kérték, hagyja abba kolléganője nyilvános ócsárlását, és felhívták a figyelmét, szerződést fognak bontani vele, de találják ki együtt a kommunikációt ezzel kapcsolatban. Osbourne ezt követően hívta fel a sajtót a hírrel, hogy otthagyja a műsort.

Kelly Osbourne
Kathy Griffin

Ami Griffint illeti, állítólag már akkor nyomult a Fashion Police főműsorvezetői posztjára, amikor Joan Rivers még nem halt meg, bár elég rosszak voltak a kilátásai a kórházban. Bár a vádakat akkor tagadta a komikus, és azt állította, soha nem fogadná el a műsor vezetését, decemberben ez mégis megtörtént. Ám valóban nem illett oda: a kritika sótlannak, nyögvenyelősnek ítélte a kezdetektől a szereplését, ráadásul a nézők is megorroltak rá, miután George Clooney feleségéről, Amal Clooney-ról azt merte állítani, hogy elég idegesítő nőszemély.

Mindemellett pedig tele volt dívás vonásokkal, ki akarta rúgatni a show néhány régi dolgozóját, a műsorvezető-partnereit pedig elidegenítette egymástól, egyszerűen nem tudtak csapatként dolgozni. Nem csoda, ha a csatorna vezetői ki akarták rúgni - Griffin azonban idejekorán rájött, mi az a sok meeting, ami a háta mögött zajlik, így végül ő mondta ki az utolsó szót.

Akárhogy is, a két műsorvezető távozásával a Fashion Police sorsa is kétségessé vált: a legutolsó értesülések szerint szeptemberig lekerül a műsorról - hogy utána mi lesz, nem tudni.

Ezt is szeretjük